Για να σωθεί η οικονομία, το Κράτος πρέπει να προσλαμβάνει έναν εργάτη για να ανοίγει μια τρύπα και ένα άλλο εργάτη για να την κλείνει. - John Maynard Keynes (1883-1946 , Βρετανός οικονομολόγος)

Άμεση προώθηση της κατασκευής της ενωτικής οδού της Σίνδου και ένα έργο ανάπλασης σε καθέναν από τους 14 δήμους της Μ.Ε.Θ μέσω ΕΣΠΑ, ανακοίνωσε ο Κ.Γιουτίκας

19 Απριλίου, 2024

Η κατασκευή τουλάχιστον ενός εμβληματικού έργου αστικής ανάπλασης στην «πρωτεύουσα» καθενός από τους 14 δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Μ.Ε.Θ.) θα δρομολογηθεί μέσω του ΕΣΠΑ, όπως γνωστοποίησε ο νέος αντιπεριφερειάρχης της Μ.Ε.Θ, Κωνσταντίνος Γιουτίκας, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου (Δ.Σ) του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΘ). 

Πρόσθεσε δε, πως βαρύτητα θα δοθεί στη συντήρηση του οδικού δικτύου της Μ.Ε.Θ., ειδικά σε επαρχιακούς άξονες με μεγάλο φόρτο, όπως οι είσοδοι στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου και στο Καλοχώρι. Στο πλαίσιο της έναρξης του προγράμματος του ΕΣΠΑ για τις υποδομές, γνωστοποίησε, θα προωθηθεί άμεσα η κατασκευή της ενωτικής οδού της Σίνδου, που θα συνδέει την Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Αθηνών με την Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Έδεσσας, ενώ θα δημιουργηθεί μία ακόμη είσοδος στην Γ΄ Ζώνη της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ).

Σχετικά με την υλοποίηση του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Καλοχωρίου, ο κ. Γιουτίκας υπενθύμισε ότι σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας θα πρέπει να ληφθεί η συναίνεση τουλάχιστον του 55% των ιδιοκτητών γης της περιοχής. Μάλιστα αποκάλυψε ότι υπάρχει και ένα ποσοστό γεωτεμαχίων αγνώστου ιδιοκτήτη.

Εάν ληφθεί η συναίνεση του 55%, τότε θα δημιουργηθεί ο φορέας που θα κατασκευάσει το έργο. Ωστόσο, κατά τον κ. Γιουτίκα, εάν δεν εξασφαλισθεί συναίνεση, τότε θα συντηρηθεί το υπάρχον οδικό δίκτυο. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι θα απαιτηθούν πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τα σχετικά οδικά έργα στο Καλοχώρι και αρκετές μελέτες.

Ο κ.Γιουτίκας, ο οποίος μετέχει πλέον στη σύνθεση του Δ.Σ. του ΕΒΕΘ, ως εκ του νόμου μέλος, ζήτησε τέλος τη συμβολή του επιμελητηρίου στην προώθηση παρεμβάσεων, προς όφελος της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Μ.Ε.Θ.

φωτ.αρχείου