Η παράνοια σε άτομα είναι σχετικά σπάνια. Όμως σε ομάδες, κόμματα, έθνη και εποχές είναι μάλλον ο κανόνας. Friedrich Wilhelm Nietzsche, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

Αλ. Χαρίτσης: Μήνυμα αντίστασης σε μία κυβέρνηση η οποία κάθε μέρα που περνάει γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη για την ελληνική κοινωνία και τα εθνικά μας συμφέροντα

Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα, Παρασκευή 17 Μαϊου, συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Κρήτη, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

«Στέλνουμε το μήνυμα της Νέας Αριστεράς, το οποίο θέλουμε να φτάσει όλη την Ελλάδα«, ανέφερε ο κ. Χαρίτσης προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα μήνυμα προοπτικής, αλλά και μήνυμα αντίστασης «σε μια κυβέρνηση η οποία κάθε μέρα που περνάει γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη για την ελληνική κοινωνία αλλά και για τα εθνικά μας συμφέροντα».

«Είδαμε αυτές τις μέρες μία ακόμη παράσταση από τον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και τη Βόρεια Μακεδονία», σημείωσε τονίζοντας πως επρόκειτο για «μικροκομματική παράσταση και εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς προτάσσει το μικροκομματικό του συμφέρον από την ανάγκη να τηρηθεί κατά γράμμα μία συμφωνία, η οποία διασφαλίζει τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή μας».

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς επανέλαβε ότι προχωρούν στην κατάθεση ερώτησης στη Βουλή, προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ζητώντας απάντηση σχετικά με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία και την «εν κρυπτώ αποστολή πολεμικού υλικού».

«Ζητάμε να απαντήσει ξεκάθαρα αν ισχύουν τα δημοσιεύματα και αν η κυβέρνηση, χωρίς καμία ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων, προχωράει σε περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο», συμπλήρωσε.

«Είναι μια εξέλιξη εξαιρετικά δυσάρεστη και εξαιρετικά επικίνδυνη», επεσήμανε ο κ. Χαρίτσης για να υπογραμμίσει: «Εμείς θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να γνωρίζει ο ελληνικός λαός τι ακριβώς συμβαίνει και πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποθηκεύει το εθνικό συμφέρον αλλά και την ανάγκη να υπάρχει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή μας».

Αμέσως μετά την περιοδεία του στο κέντρο του Ηρακλείου, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς θα επισκεφθεί τις Αρχάνες, ενώ αργότερα θα έχει συνάντηση με αγροτοσυνεταιριστές στα Πεζά. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με φορείς του Αρκαλοχωρίου, θα κάνει αυτοψία και περιοδεία στη σεισμόπληκτη περιοχή, ενώ στις 20:30 θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στην πλατεία Κορνάρου, με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Γιώργο Σταθάκη και Πέτρο Λυμπεράκη.