Η τέχνη της προόδου είναι να διατηρείς την τάξη στην αλλαγή και να διατηρείς την αλλαγή σε τάξη. - Alfred North Whitehead, 1861-1947 , Βρετανός φιλόσοφος & μαθηματικός

«Aether»: Μια συναρπαστική εμπειρία από τον μάγο της ηλεκτρονικής μουσικής Μαξ Κούπερ στο Μέγαρο

11 Ιανουαρίου, 2024

Η σειρά του Μεγάρου Μουσικής «Γέφυρες», μέσα από την πολυδιάστατη και καλειδοσκοπική ταυτότητά τους, εγκαινιάζουν τη νέα χρονιά με το «Aether» του Μαξ Κούπερ, μια σύγχρονη ερμηνεία του φωτεινού αιθέρα που συνδυάζει μουσική και αρχιτεκτονική. Η συναρπαστική δημιουργία του κορυφαίου μουσικού παραγωγού παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 στις 20:30.

 

Γεννημένος στην Ιρλανδία, ο Μαξ Κούπερ κατέχει περίοπτη θέση στην ηλεκτρονική σκηνή. Καλλιτεχνική προσωπικότητα με δημιουργική περιέργεια και ευαισθησία, εμπνέεται από την επιστήμη της Γενετικής και προσεγγίζει, μέσα από τις εξαιρετικές και πολύπλοκες μουσικές του δημιουργίες, έννοιες όπως η ανάδυση, η ταυτότητα και το άπειρο. Το αποτέλεσμα είναι μια αφηρημένη μουσική αφήγηση στην οποία τέχνη, αρχιτεκτονική και επιστήμη αλληλοεπιδρούν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Το «Aether» είναι μια τρισδιάστατη εγκατάσταση ηχητικού-οπτικού πεδίου φωτός που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το στούντιο design Architecture Social Club. Μια ζωντανή οπτικοακουστική εμπειρία που σε καθηλώνει, καθώς αναδεικνύει την ομορφιά, την ένταση και τα συναισθήματα που προκαλούν θεμελιακές μορφές και ήχοι από τον περιβάλλοντα χώρο: κύματα, επιφάνειες, συμμετρίες, σουρεαλιστικά τοπία. O Μαξ Κούπερ και το Architecture Social Club πειραματίζονται επί σειρά ετών επάνω σε έναν νέο τύπο οπτικοακουστικής εμπειρίας. Το «Aether» αποτελεί το αποκορύφωμα αυτής της έρευνας.

Τιμές εισιτηρίων: από 14 έως 48 ευρώ.