«Να είστε βέβαιοι ότι καμία εκστρατεία λάσπης, καμία επίθεση χυδαιότητας, καμία συντονισμένη κακοποιητική συμπεριφορά δεν θα με σταματήσει. Έχω αντέξει πολύ χειρότερα σε εποχές που τις θυμάται ο κόσμος και θα αντέξω ξανά» τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» στην ολομέλεια της Βουλής.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε ότι «ήρθα να απαντήσω στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που δεν τον βλέπω να έρχεται μέχρι τις ευρωεκλογές στην Βουλή, αλλά μέχρι τότε θα προτιμά να εμφανίζεται σε προστατευόμενα περιβάλλοντα» και τον κάλεσε «να δεχθεί να διεξαχθεί ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών» όπως έχει καταθέσει η Πλεύση Ελευθερίας και χθες το ΠΑΣΟΚ στην διακομματική επιτροπή , γιατί «σήμερα ακούσαμε από τον κ. Μαρινάκη και από τον ίδιο, ότι δεν θα διεξαχθεί ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, γιατί αυτό δεν έχει ξαναγίνει για τις ευρωεκλογές»! Η κ. Κωνσταντοπούλου διερωτήθηκε «γιατί να μην γίνει κάτι που δεν έχει γίνει εάν δεν έχει ξαναγίνει, και σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να έρθει και στην Βουλή και σε κάθε ντιμπέιτ, ώστε να λογοδοτήσει και να απολογηθεί…»
Γυναικοκτονίες
Η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε πως «άκουσα άναυδη την πρωινή συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη και όσα είπε για τις γυναικοκτονίες» λέγοντας ότι «του έχω καταθέσει 15 επίκαιρες ερωτήσεις και δεν έχει έρθει να απαντήσει, γιατί δεν ποινικοποιεί την γυναικοκτονία ως αυτοτελές αδίκημα και μάλιστα κακούργημα» αλλά σε αντίθεση «προσκαλεί δημοσιογράφους στο γραφείο του για να τους πει ‘έχουμε περισσότερες καταγγελίες γιατί οι γυναίκες αισθάνονται πιο άνετες να καταγγέλλουν και μπορεί να έγιναν όλα λάθος στους Αγίους Αναργύρους αλλά οι γυναίκες ξέρουν να εμπιστεύονται την αστυνομία και ξέρουν ότι θα τις προστατεύσουν’»! Αυτά, είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου, «να έρθει εδώ ο κ. Μητσοτάκη να τα πει, να τα πει σε εμένα που έχω καταθέσει 15 επίκαιρες ερωτήσεις και δεν έρχεται να μου απαντήσει, όταν αυτό που θα συνέβαινε στην Κυριακή, τα είχα περιγράψει από τις 27 Νοεμβρίου, για το πώς απαντούν στις κλήσεις των ακατάλληλων εκπαιδευμένων αστυνομικών και τις αντιμετωπίζουν γραφειοκρατικά…»
Κατηγόρησε για «βαθύ κράτος» τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για τις ποινικές ευθύνες που έχει, επειδή δεν προστατεύει τους πολίτες που είναι σε κίνδυνο.
Τέμπη
Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να φέρει το θέμα του σχολικού εκφοβισμού «για να αλλάξει την ατζέντα, για να γλιτώσετε από το έγκλημα των Τεμπών και όσα έχουν συμβεί για την συγκάλυψή του».
Η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι, όπως προκύπτουν από τα έγγραφα που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και τότε Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ήταν αυτός που «έδωσε από τα κονδύλια για την Ανάπτυξη τα χρήματα του μπαζώματος του τόπου του εγκλήματος» και μάλιστα έγινε αυτό ετεροχρονισμένα.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας χαρακτήρισε την στάση της Κκβέρνησης απέναντι στην ανθρώπινη ζωή «προκλητική και εγκληματική». ε ότι «το έγκλημα των Τεμπών δεν πρόκειται να φύγει από τον δημόσιο διάλογο μέχρι να καθίσουν στο σκαμνί, να καθίσετε στο σκαμνί, όλοι όσοι ευθύνεστε» και «να είστε σίγουροι ότι δεν είναι καμία εκστρατεία λάσπης, καμία επίθεση χυδαιότητας, καμία συντονισμένη κακοποιητική συμπεριφορά που θα σταματήσει εμένα από το να το διεκδικώ. Έχω αντέξει πολύ χειρότερα σε εποχές που τις θυμάται ο κόσμος και θα αντέξω ξανά».
Υγεία
Για το νομοσχέδιο, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να πει «ποιες ευθύνες αναλαμβάνει γιατί υπήρξατε υπουργός Υγείας πριν την πανδημία, γνωρίζετε ότι η πανδημία δεν ήταν μια φυσική καταστροφή, αλλά ένα σενάριο που όλοι οι Παγκόσμιοι Οργανισμοί Υγείας είχαν προβλέψει ως ενδεχόμενο» και «καταντήσατε την δημόσια Υγεία στο σημείο να χρειάζεται κατεπείγουσα ενίσχυση και να στηρίζετε στην αυτοθυσία και δοτικότητα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, παρ’ όλο που είχατε τα κονδύλια και την ευθύνη για να προβλέψετε και μεριμνήσετε».
Η κυρία Κωνσταντοπούλου ρώτησε τον υπουργό Υγείας «με τι θράσος έρχεστε σήμερα να φέρετε ένα πολυσέλιδο νομοσχέδιο για μας πείτε ότι θα φτιάξετε τώρα την δημόσια Υγεία; […] Τί ευθύνη αναλαμβάνετε για όλα τα φαύλα πρόσωπα που διορίσατε σε διοικήσεις νοσοκομείων και καταγγέλθηκαν και αποκαλύφθηκαν. Τι ευθύνη αναλαμβάνετε ότι έχουν ξεπεράσει το όριο αντοχής τους οι άνθρωποι της δημόσιας Υγείας και δουλεύουν με αυταπάρνηση, τιμώντας τον όρκο τους […] Τι ευθύνη αναλαμβάνετε, που οι ασθενείς, μετά από πέντε χρόνια, δεν έχουν πρόσβαση στα φάρμακά τους. Να φτάνουν να αυτοκτονεί καρκινοπαθής στα 72 χρόνια περιμένοντας το φάρμακό του…».
Καταλόγισε τέλος στον κ. Γεωργιάδη ότι αδιαφορεί για την αγωνία και στις εκκλήσεις που του κάνουν οι γιατροί και οι υγειονομικοί. και του ζήτησε να πει το σχέδιο που έχει για την Υγεία.