Ο άνθρωπος δεν θα πρέπει να ρωτάει ποιο είναι το νόημα της ζωής του, αλλά θα πρέπει μάλλον να συνειδητοποιήσει ότι είναι αυτός στον οποίο απευθύνεται η ερώτηση. - Victor Frankl, 1905-1997, Αυστριακός νευρολόγος

«Ύψιστη προτεραιότητα μας η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής»

16 Σεπτεμβρίου, 2019

Η δρομολόγηση των έργων διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, στο Μαρούσι, ήταν το αντικείμενο της διευρυμένης τεχνικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με την παρουσία στελεχών της Περιφέρειας και του μελετητή.   
Επισημάνθηκε ότι το έργο είναι κομβικής σημασίας για την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής και αποφασίστηκε η άμεση επίλυση ζητημάτων  που “λιμνάζουν”, μεταξύ των οποίων το ρυμοτομικό και η μετακίνηση των  δικτύων κοινής ωφέλειας. 
Επίσης συμφωνήθηκε να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας, με πόρους της Περιφέρειας ή/και του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.
Ο Γ. Πατούλης χαρακτήρισε  το ζήτημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής «ύψιστης προτεραιότητας», σημείωσε ότι θα γίνουν οι  απαιτούμενες παρεμβάσεις και ότι ζητήθηκαν ήδη από όλες τις αρμόδιες διευθύνσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων,  πιστοποιήσεις για τις ενέργειες καθαρισμού που έχουν γίνει.
  Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Νικόλαος Πέππας και Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη καθώς και οι εντεταλμένοι περιφερειακοί  σύμβουλοι Τεχνικών και  Αντιπλημμυρικών Έργων  Ευρώπη Κοσμίδη και  Αθανάσιος Κατσιγιάννης, αντίστοιχα. 
 

Read previous post:
Άνοδος μίας θέσης για την …27η Μαρία Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη ανέβηκε μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη της WTA και πλέον είναι 27η με  1860 βαθμούς.

Close