Τρώγε την πρόοδο και με τα φλούδια και με τα κουκούτσια της. Οδυσσέας Ελύτης, 1911-1996, Ποιητής, Νόμπελ 1979

Υπόθεση απάτης με πρόσχημα τη μεσολάβηση για διαγραφή χρέους

8 Απριλίου, 2020

Με πρόσχημα τη μεσολάβησή της για την εξάλειψη βεβαιωμένου χρέους προς την Εφορία, 46χρονη κατηγορείται ότι εξαπάτησε ελεύθερη επαγγελματία στην Κατερίνη, από την οποία απέσπασε τμηματικά, κατά την τελευταία 6ετία, 134.000 ευρώ.

   Όπως έγινε γνωστό, το 51 ετών θύμα διατηρούσε κατάστημα παροχής υπηρεσιών στην πόλη, τη λειτουργία του οποίου όμως ανέστειλε το 2014, αφήνοντας βεβαιωμένες οφειλές ύψους 88.000 ευρώ.

   Ισχυριζόμενη πως διαθέτει διασυνδέσεις με εφοριακούς, η 46χρονη προσέγγισε την ανυποψίαστη γυναίκα και την έπεισε -με το αζημίωτο- ότι είναι σε θέση να μεσολαβήσει για τη διαγραφή του χρέους και επιπλέον ότι θα εξασφάλιζε για λογαριασμό της την επιστροφή χρηματικού ποσού ύψους 150.000 ευρώ. Για τις δήθεν ενέργειες της 46χρονης, το θύμα κατέβαλε τα επόμενα χρόνια διάφορα ποσά, πολλά από τα οποία, όπως κατήγγειλε, αναγκαζόταν να τα δανειστεί από συγγενικά του πρόσωπα.

   Όταν τελικά διαπίστωσε ότι επρόκειτο περί απάτης, απευθύνθηκε στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Κατερίνης, αστυνομικοί της οποίας προσημείωσαν χρήματα τα οποία η καταγγέλλουσα παράδωσε στη 46χρονη, η οποία και στη συνέχεια συνελήφθη.

   Με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, η συλληφθείσα οδηγείται στον εισαγγελέα Κατερίνης.

   Στ. Τζιαμαντάνης

Read previous post:
Τα έγκαιρα μέτρα μειώνουν τη διάρκεια της επιδημίας

Η έγκαιρη υιοθέτηση μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στην Ελλάδα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μία σημαντική μείωση στη διάρκεια της επιδημίας...

Close