Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις αν μπορείς να εμπιστευτείς κάποιον είναι να τον εμπιστευτείς. Ernest Hemingway, 1899-1961, Αμερικανός συγγραφέας, Νόμπελ 1954

Υποστηρίξτε τα ζώα του «Αρκτούρου»

Την υποστήριξη των πολιτών για την απρόσκοπτη λειτουργία του, ζητάει με ανακοίνωσή του ο «Αρκτούρος» καθώς, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, οι επισκέψιμες εγκαταστάσεις έχουν κλείσει και τα έσοδα μειώθηκαν δραματικά.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «η οικονομική λειτουργία του “Αρκτούρου” βασίζεται αποκλειστικά στις επισκέψεις στο Περιβαλλοντικό Κέντρο, στις πωλήσεις προϊόντων και στις συνδρομές. Τώρα όμως που έκλεισαν οι εγκαταστάσεις του στο Νυμφαίο, πολύ σημαντικό μέρος των εσόδων εξανεμίζεται και έτσι, για το επόμενο διάστημα, ο “Αρκτούρος” μένει με ελάχιστα έσοδα, που δυστυχώς δεν αρκούν για τη διατήρηση της άγριας ζωής στο Καταφύγιο».

Σημειώνεται ότι στο Περιβαλλοντικό του Κέντρο, στο Νυμφαίο και τις Αγραπιδιές, φιλοξενούνται, αυτή τη στιγμή, 23 αρκούδες, 13 λύκοι, και 25 ελληνικοί ποιμενικοί σκύλοι, που προστατεύονται από εξαφάνιση, καθώς και ένα ελάφι. Κατά καιρούς φιλοξενούνται ακόμη τσακάλια, αγριόγιδα, βίδρες και ζαρκάδια, ενώ μόνο οι διατροφικές και κτηνιατρικές ανάγκες των φιλοξενούμενων ζώων, «αγγίζουν» συνολικά τα 12.000ευρώ/μήνα.

«Ακόμη κι αν βάλουμε τα ζώα σε λιτή διατροφή, οι ανάγκες δεν πέφτουν κάτω από τα 10.000ευρώ/μήνα. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον 330ευρώ/μέρα, χωρίς να συνυπολογίζουμε τα έξοδα συντήρησης των εγκαταστάσεων, τα πάγια ή την αμοιβή των συνεργατών του “Αρκτούρου”», δηλώνουν σχετικά υπεύθυνοι της οργάνωσης, που κάνουν έκκληση για υποστήριξη προκειμένου ο «Αρκτούρος» να καταφέρει το επόμενο διάστημα, να συντηρήσει και να φροντίσει τα άγρια ζώα που φιλοξενεί.

«Κάθε ζώο μετράει, κάθε μέρα μετράει, κάθε ευρώ μετράει», τονίζεται σχετικά στην καμπάνια ενημέρωσης, όπου καταγράφονται και συγκεκριμένοι τρόποι για όσους θέλουν να βοηθήσουν.

Όπως σημειώνεται, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βοηθήσουν με τρεις απλούς τρόπους, online: 1. Κάντε την ελεύθερη δωρεά σας https://www.arcturos.gr/gr/summeteho/donation, 2. Γίνετε ανάδοχος ζώου https://www.arcturos.gr/gr/summeteho/adoption, 3. Γίνετε μέλη https://www.arcturos.gr/gr/summeteho/membership.

Εναλλακτικά, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον «Αρκτούρο» στο 2386041500.

Νατάσα Καραθάνου

Read previous post:
Ο καθηγητής Ηλ Μόσιαλος εκπρόσωπος της κυβέρνησης για τον κορονοϊό στους διεθνείς οργανισμούς

Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος ορίζεται εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα...

Close