Εκείνοι που μπορούν να χειρίζονται κρυφά τις υποθέσεις ενός κράτους το έχουν υπό την απόλυτη εξουσία τους. Baruch Spinoza, 1632-1677, Ολλανδός φιλόσοφος

«Υποφέραμε, αλλά είμαστε στα ημιτελικά»

10 Δεκεμβρίου, 2022

Στην δυσκολία της αναμέτρησης με την Ολλανδία, στην διαιτησία του Λαόθ, αλλά και στην ικανοποίηση που επικρατεί, μετά την πρόκριση της εθνικής Αργεντινής στον ημιτελικό του Μουντιάλ 2022, αναφέρθηκε ο Λιονέλ Μέσι. Λίγο μετά τον προημιτελικό, που βρήκε την «αλμπισελέστε» νικήτρια στα πέναλτι με 4-3 (κ.α. και παρ. 2-2), ο «ψύλλος», τόνισε χαρακτηριστικά:

    «Ηταν ένας υπέροχος αγώνας, πολύ δύσκολος. Ξέραμε ότι θα ήταν έτσι. Εχουμε μια μεγάλη ομάδα, αλλά υποφέραμε πάρα πολύ και δεν το αξίζαμε. Προηγηθήκαμε 2-0 και παίξαμε με τον σωστό τρόπο. Ο αντίπαλος, προσπάθησε με μακρινές μπαλιές και με «ψηλά κορμιά» στην περιοχή μας. Ισοφάρισαν και καταλήξαμε να… πονάμε. Ομως, είμαστε στους ημιτελικούς και αυτό θέλαμε. Η ισοφάρισή τους μου φάνηκε πολύ άδικη. Προήλθε από ένα ελεύθερο λάκτισμα που δεν υπήρχε, νομίζω. Αλλά εντάξει, ο διαιτητής ήταν έτσι σε όλο το παιχνίδι. Ηταν πραγματικά εναντίον μας. Οταν ο Λαουτάρο σκόραρε το πέναλτι, η χαρά ήταν απερίγραπτη. Επειδή υποφέραμε, γιατί ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ