Όταν οποιαδήποτε μονάδα σε έναν οργανισμό επεκτείνεται σε περισσότερα από 21 μέλη, η πραγματική εξουσία θα ασκείται από κάποια μικρότερη κάποια μικρότερη ομάδα. Northcote Parkison, 1909-1993, Βρετανός ιστορικός

Υποβολή προτάσεων των δήμων για πυρήνες πρασίνου στο αστικό περιβάλλον

24 Φεβρουαρίου, 2020

Από αύριο καλούνται οι οκτώ Δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της “Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ)” να υποβάλουν τις προτάσεις τους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την υλοποίηση έργων πρασίνου, συνολικού ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, στο αστικό περιβάλλον.

Οι παρεμβάσεις που μπορούν να χρηματοδοτηθούν αφορούν τη δημιουργία πράσινων δωμάτων, κάθετων κήπων, διαδρομών για την αναψυχή των πολιτών και αναβάθμισης των χώρων πρασίνου. Οι οκτώ Δήμοι που θα υποβάλουν τις προτάσεις τους ως τις 30 Ιουνίου είναι οι δήμοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δέλτα (Καλοχώρι), Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Παύλου Μελά και Πυλαίας – Χορτιάτη (Πυλαία).

Την πρόσκληση υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος τόνισε ότι στόχος των έργων που θα γίνουν είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και της ποιότητας ζωής στην πόλη, η αύξηση του αστικού πρασίνου, η βελτίωση της ποιότητας του αέρα και ο περιορισμός του θορύβου. 
 

Read previous post:
Αναστολή των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών εκδρομών προς την Ιταλία

Αναστέλλονται από σήμερα όλες οι προγραμματισμένες εκπαιδευτικές εκδρομές προς την Ιταλία, μετά από εντολή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Close