Αν οι Έλληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, αλίμονό μας Winston Churhill

Υπεγράφη η σύμβαση για την ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου

24 Φεβρουαρίου, 2020

Υπεγράφη την Παρασκευή η σύμβαση για την εγκατάσταση του καλωδίου της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Σκιάθου με το ηπειρωτικό δίκτυο, από τις διοικήσεις του ΑΔΜΗΕ και της ανάδοχης εταιρείας «Ελληνικά Καλώδια».

Η σύμβαση για το έργο «Μαντούδι-Σκιάθος», ύψους 42,8 εκατ. ευρώ, αφορά στη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση υποβρύχιου καλωδίου μήκους 30 χλμ μεταξύ Σκιάθου και Εύβοιας, με μέγιστο βάθος πόντισης 400 μέτρων. Το δεύτερο σκέλος του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή νέου Υποσταθμού GIS 150/20 kV στη Σκιάθο, για το οποίο έχει ανακηρυχθεί ανάδοχος η ABB με σύμβαση ύψους 9,5 εκατ. ευρώ.

Με την υλοποίηση της διασύνδεσης που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2021, θα αντιμετωπιστούν οριστικά τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των νησιών Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος και το νησιωτικό σύμπλεγμα θα θωρακιστεί ενεργειακά και τους θερινούς μήνες. 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μία ακόμη νησιωτική διασύνδεση εκτελείται εντός χρονοδιαγράμματος και με ταχύτητα από τον ΑΔΜΗΕ. Η διασύνδεση αυτή διασφαλίζει την ηλεκτροδότηση, όχι μόνο της Σκιάθου, αλλά και της Σκοπέλου και της Αλοννήσου. Πρόκειται για ένα έργο state-of-the-art, αφού για πρώτη φορά προστατεύεται το καλώδιο καθ΄ όλο το μήκος της υποβρύχιας διαδρομής που είναι 29 χλμ».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κύριος Αλέξιος Αλεξίου, Γενικός Διευθυντής της Ελληνικά Καλώδια, δήλωσε ότι: «Η ανάθεση ενός ακόμα σημαντικού έργου υπογραμμίζει την ηγετική θέση της Ελληνικά Καλώδια στον κλάδο κατασκευής υποβρυχίων καλωδίων και επιβεβαιώνει την ικανότητα της για την επίτευξη τεχνολογικά εξελιγμένων και αξιόπιστων καλωδιακών λύσεων καθώς και την επιτυχή ολοκλήρωση σύνθετων έργων».

Το υποβρύχιο καλώδιο θα κατασκευαστεί στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Ελληνικά Καλώδια στην Κόρινθο όπου οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας καθιστούν δυνατή την παραγωγή και τις δοκιμές υποβρυχίων καλωδίων σε συνεχόμενα μήκη, από τα μεγαλύτερα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Read previous post:
Γνωστές αλλά και άγνωστες πτυχές της Χαλκιδικής στο National Geοgraphic Traveler Ρωσίας

Τετρασέλιδο αφιέρωμα στη Χαλκιδική με πολλές εναλλακτικές τουριστικές προτάσεις, πέραν των ήδη γνωστών παραθαλάσσιων προορισμών, φιλοξενεί η ρωσική έκδοση του...

Close