Ο άνθρωπος που του έχουν αρνηθεί το δικαίωμα να παίρνει σημαντικές αποφάσεις, αρχίζει να θεωρεί σημαντικές τις αποφάσεις που του επιτρέπεται να παίρνει. Northcote Parkinson, 1909-1993, Βρετανός ιστορικός

Υπαρχηγός επιχειρήσεων του ΠΣ, Κ. Γιόβας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Σε ύφεση η πυρκαγιά στο δ. Δίρφης-Μεσσαπίων Ευβοίας

13 Αύγουστος, 2018

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στο δήμο Δίρφης-Μεσσαπίων Εύβοιας όπου συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπαρχηγός επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Κωνσταντίνος Γιόβας, που είναι επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης, δεν υπάρχει πλέον φλόγα παρά μόνο διάσπαρτες αναζωπυρώσεις, αλλά θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, όλη τη νύχτα, η μάχη για την κατάσβεση, κυρίως από τα πεζοπόρα τμήματα και όλες τις επίγειες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον κ. Γιόβα, οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω του ανάγλυφου της περιοχής αλλά και την πυκνή καύσιμη ύλη καθώς το πευκοδάσος ήταν γεμάτο ξερά κλαδιά και ρητίνη από τη συλλογή των ρητινοπαραγωγών. Ωστόσο, οι δυνάμεις θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν τη νύχτα, που δεν φυσάει, ώστε μέχρι αύριο το μεσημέρι, οπότε αναμένεται η ενίσχυση των ανέμων, να έχουν τελειώσει με την πυρκαγιά.

 

Διαβάστε επίσης:

Αισιοδοξία για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Εύβοια

Β. Αποστόλου: Έγκαιρη η επέμβαση του κρατικού μηχανισμού στην πυρκαγιά της Εύβοιας

Κ. Μπακογιάννης: Άμεση και αποτελεσματική η κινητοποίηση της αυτοδιοίκησης

Read previous post:
Στη Θεσσαλονίκη ο ΜακΓκί

Σε ελληνικό έδαφος για τον Αρη έφτασε απόψε (13/8) ο Γκάρι ΜακΓκί.

Close