Στο χρηματιστήριο, μην προσπαθείς να αγοράσεις πάντα στην κατώτερη και να πουλάς στην ανώτερη τιμή. Αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο από ψεύτες. Bernard Baruch, 1870-1965, Αμερικανός επιχειρηματίας & πολιτικός

ΥπΑΑΤ-Κεδίκογλου: «Προμετωπίδα της καμπάνιας του αλιευτικού τουρισμού η Αμοργός»

17 Δεκεμβρίου, 2021

«Να κάνουμε την Αμοργό παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα»! Αυτός είναι ο στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως εκφράστηκε από τον υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου στην τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Δήμαρχο του νησιού Λευτέρη Καραΐσκο και τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Συλλόγου Αλιέων Αμοργού, Μιχάλη Κρόσμαν. Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στον αλιευτικό τουρισμό που προωθεί το ΥπΑΑΤ από κοινού με το Υπουργείο Τουρισμού και στη δημιουργία μιας διεθνούς καμπάνιας, ενώ δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα η Αμοργός να είναι ένα συστατικό στοιχείο της διαφημιστικής εκστρατείας, μαζί και με την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Βόρεια Εύβοια που δοκιμάστηκε από τις πυρκαγιές. Είναι δυο περιοχές που θα ήθελα να είναι στην προμετωπίδα αυτής της καμπάνιας».

Στην σύσκεψη που έγινε στο πλαίσιο της προώθησης του πιλοτικού προγράμματος «Αμοργόραμα», παρουσιάστηκε ο διττός σκοπός του προγράμματος που περιλαμβάνει την αποχή των τοπικών αλιέων από την αλιευτική δραστηριότητα τους μήνες αναπαραγωγής και τη συμμετοχή του στόλου τους σε παράκτιους θαλάσσιους καθαρισμούς. Για την επίτευξη του δεύτερου στόχου τους, όπως ενημέρωσε ο Λ. Καραΐσκος απαιτείται η παύση της αλιείας τους μήνες Απρίλιο και Μάιο από όλα τα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη. Ο Δήμαρχος του νησιού, αφού ευχαρίστησε τον Σίμο Κεδίκογλου για την άμεση ανταπόκριση «στο θέμα μας που φτάνει πρώτη φορά σε γραφείο υπουργού», εξήγησε πως το πρόγραμμα είναι απαραίτητο για την τοπική κοινωνία και τη διατήρηση και επιβίωση του παραδοσιακού επαγγέλματος της παράκτιας αλιείας. «Έχει τεράστια σημασία στην οικονομία και ιδιαίτερα στην οικονομία ενός μικρού νησιού όπως είναι η Αμοργός. Θέλουμε να γίνει η Αμοργός πρότυπο στη χώρας μας αλλά και στην Ευρώπη».