Φανατικός είναι κάποιος που δεν θέλει ν αλλάξει γνώμη και δεν θέλει ν’ αλλάξει θέμα - Ουίνστον Τσώρτσιλ

Υπ. Εσωτερικών Ιταλίας: Οι διαμαρτυρίες κατά του πράσινου πάσου έχουν χαρακτήρα πρόκλησης και δεν θα σταματήσουν άμεσα

19 Οκτωβρίου, 2021

Στις διαμαρτυρίες κατά της υιοθέτησης του πράσινου πάσου εμβολιασμένου, που οργανώθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, αναφέρθηκε κατά την παρέμβασή της στην βουλή της Ρώμης η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε.

“ Πρόκειται για διαμαρτυρίες με χαρακτήρα πρόκλησης και δεν πρόκειται να σταματήσουν άμεσα. Είναι, επίσης, μια διαμαρτυρία η οποία έδειξε ξεκάθαρα ότι υπάρχουν νέοι ευαίσθητοι στόχοι που πρέπει να προστατευθούν”, δήλωσε η Λαμορτζέζε. “ Δεν μπορούμε να μειώσουμε την επαγρύπνησή μας, χρειάζεται ύψιστη προσοχή για να μην διαταραχθεί η γαλήνη της χώρας μας”, πρόσθεσε.

Η Λουτσιάνα Λαμορτζέζε δεσμεύτηκε ότι “ θα τύχει εγγύησης, πάντα, η ελεύθερη έκφραση κάθε διαφωνίας, όπως και η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών”.

Παράλληλα, η επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών εξέφρασε και πάλι την αλληλεγγύη της προς το συνδικάτο Cgil, το οποίο πριν από δέκα ημέρες δέχθηκε επίθεση από νεοφασίστες στα κεντρικά του γραφεία.

Η υπουργός Εσωτερικών αντέκρουσε, τέλος, τις κατηγορίες του ακροδεξιού νεοφασιστικού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, υπογραμμίζοντας ότι από μέρους των οργάνων της τάξης και των κρατικών υπεύθυνων, δεν υπήρξε καμία βούληση να δημιουργηθεί ένταση κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων των αντιεμβολιαστών και νεοφασιστών”.