Ευφυΐα είναι η ικανότητα προσαρμογής στην αλλαγή. Stephen Hawking, 1942- , Βρετανός φυσικός

Υπ. Εργασίας: Μεγάλης σημασίας η επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων

4 Ιουλίου, 2018

Τον σημαντικό ρόλο των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τη βελτίωση του εισοδήματος των εργαζομένων και της απασχόλησης, επισημαίνει η έκθεση του ΟΟΣΑ για τις προοπτικές απασχόλησης του 2018 στις χώρες μέλη του Οργανισμού.

«Οι θεσμοί συλλογικής διαπραγμάτευσης διαδραματίζουν βασικό ρόλο στις επιδόσεις της αγοράς εργασίας» τονίζει η έκθεση του Οργανισμού, ο οποίος εκτιμά ότι η αποδυνάμωση της συλλογικής διαπραγμάτευσης αποτελεί ισχυρό παράγοντα ανεπαρκούς και άνισης ανάκαμψης των αγορών εργασίας. Μεταξύ άλλων, η έκθεση σημειώνει ότι τα συστήματα συλλογικών διαπραγματεύσεων που συντονίζουν τους μισθούς σε όλους τους κλάδους τείνουν να σχετίζονται με χαμηλότερη μισθολογική ανισότητα και καλύτερα αποτελέσματα απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένων των ευάλωτων ομάδων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «η διαπίστωση του ΟΟΣΑ επιβεβαιώνει τη σημασία της επαναφοράς, από τον Αύγουστο, των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων και της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης, που η κυβέρνηση έχει ήδη νομοθετήσει. Αυτές οι αρχές, σε συνδυασμό με την αύξηση του κατώτατου μισθού, θα βελτιώσουν τη διαπραγματευτική θέση, το εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων».

«Άραγε, η ΝΔ θα “συστήσει” -όπως έκανε στον κ. Μοσκοβισί- και στον ΟΟΣΑ να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του;» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Read previous post:
Nίκη για τη Nissan στο Super GT GT300 της Ταϊλάνδης

Η Nissan πήρε την πρώτη νίκη της χρονιάς στο Super GT GT300 της Ταϊλάνδης, με το Nissan GT-R NISMO GT3...

Close