Ανακεφαλαιώνοντας, μια ιεραρχική κοινωνία δεν είναι δυνατή παρά μόνο αν βασίζεται στη φτώχεια και στην άγνοια. George Orwell, 1903-1950, Βρετανός συγγραφέας

Υπ. Εργασίας: «Η απαγόρευση της επταήμερης εργασίας είναι νόμος του κράτους και μάλιστα αναγκαστικού δικαίου. Αυτό θέλει να αλλάξει ο κ. Μητσοτάκης»

15 Μάιος, 2019

«Με επιλεκτικό τρόπο φαίνεται πως παρακολούθησε την κοινοβουλευτική διαδικασία το κατά τα άλλα έγκυρο ‘iefimerida.gr’. Καθώς, πέρα από το ότι ξέχασε να δει την ψήφιση της 13ης σύνταξης, της μείωσης του ΦΠΑ και τις 120 δόσεις, παρέλειψε να παρακολουθήσει και την τοποθέτηση της υπουργού Εργασίας για τις δήθεν ‘αποκαλύψεις’ της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έδωσε, όμως, αμείωτη προσοχή – σχεδόν καλύτερη και από τους ίδιους τους ομιλητές – στα ‘επιχειρήματα’ των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης» σχολιάζει το υπουργείο Εργασίας σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει: «Έχουν τη συμπάθειά μας οι βουλευτές της ΝΔ, που προσπαθούσαν επί τρεις ημέρες να αποδείξουν ότι ο αρχηγός τους, ούτε για επταήμερη εργασία μίλησε, αλλά ούτε και δεν μίλησε. Αναφορικά με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κατανοούμε, επίσης, την άγνοιά τους. Ήταν αυτή προφανώς η άγνοια που τους οδήγησε και να τις καταργήσουν, όταν ήταν κυβέρνηση. Υπενθυμίζουμε στα στελέχη της ΝΔ και στα φιλικά τους μμε, ότι η απαγόρευση της επταήμερης εργασίας είναι νόμος του κράτους και, μάλιστα, αναγκαστικού δικαίου. Πράγμα που σημαίνει ότι τα μέρη που συνάπτουν συλλογικές συμβάσεις, δεν μπορούν να παρεκκλίνουν από αυτόν, ακόμη και αν το συμφωνήσουν. Αυτό είναι που ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αλλάξει».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «η μη συμμόρφωση με την απαγόρευση της επταήμερης εργασίας είναι προφανής παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και επιφέρει πρόστιμα, τα οποία πολλές φορές έχουν καταλογιστεί από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) σε επιχειρηματίες που η αντίληψή τους ταυτίζεται με τα σχέδια της ΝΔ».

«Ένα ακόμη αστείο επιχείρημα της ΝΔ, που παπαγαλίζουν τα φιλικά της μμε, είναι και ο ισχυρισμός ότι η τροπολογία για την επιτάχυνση της έκδοσης εκκρεμών συντάξεων, δήθεν φέρνει επταήμερη εργασία στο Δημόσιο. Ο ισχυρισμός αυτός είναι απόλυτα ψευδής, γιατί κατ’ εξαίρεση εργασία τις Κυριακές, για συγκεκριμένους λόγους, με επιπρόσθετη αμοιβή και μεταφορά της ημέρας ανάπαυσης σε αναπληρωματική εντός της εβδομάδας προβλέπεται εδώ και δεκαετίες στο Δημόσιο. Αυτό, προφανώς, δεν μετατρέπει το σύστημα σε επταήμερο» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας.

«Φανταζόμαστε ότι για τη ΝΔ και τον τρόπο που θέλει να αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα, ούτε ο κ. Βέμπερ μίλησε σήμερα για κατάργηση του κατώτατου μισθού στους νέους. Αλλά ούτε και δεν μίλησε» καταλήγει το υπουργείο Εργασίας στην ανακοίνωσή του.

Read previous post:
Συνελήφθη ο επικεφαλής ασφαλείας του αεροδρομίου της Γενεύης στο πλαίσιο έρευνας διαφθοράς

Ο επικεφαλής ασφαλείας του αεροδρομίου της Γενεύης στην Ελβετία συνελήφθη στο πλαίσιο ερευνών διαφθοράς, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο εισαγγελέα.

Close