Όπου υπάρχει συγκέντρωση της εξουσίας σε λίγα χέρια, εκεί κατά κανόνα αποκτούν τον έλεγχο άνθρωποι με νοοτροπία γκάνγκστερ - Λόρδος Άκτον

Χώροι για εκδηλώσεις και συναυλίες drive in υπάρχουν, αλλά όχι, προς το παρόν, διοργανωτές

2 Ιουνίου, 2020

Τα μέτρα ασφαλείας και οι αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται λόγω Covid 19 έχουν βγάλει εκτός πολιτιστικής ατζέντας -προς το παρόν τουλάχιστον- τις συναυλίες. Στο δήμο Γλυφάδας απόψε ξεκινά το 1ο Drive in Φεστιβάλ καθώς η απομόνωση του αυτοκινήτου επιτρέπει στο κοινό να παρακολουθήσει μια συναυλία ή οποιοδήποτε άλλη εκδήλωση με ασφάλεια. Στη Θεσσαλονίκη, ενώ έγιναν κάποιες συζητήσεις για ανοιχτούς χώρους, ικανούς να φιλοξενήσουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις, δε φαίνεται να δρομολογείται κάτι αντίστοιχο. 
“ Μας πρότειναν να χρησιμοποιηθεί για drive in εκδηλώσεις το Φράγμα Θέρμης”, επισημαίνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος. Η συζήτηση όμως δεν προχώρησε, καθώς όπως σημειώνει ο κ Παπαδόπουλος, “ το κόστος θα ήταν πολύ υψηλό”. Ο ίδιος ωστόσο εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα επιτραπούν σύντομα οι συναυλίες και κάθε είδους εκδηλώσεις -με την τήρηση όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων- οπότε δε θα ήταν προς το συμφέρον του Δήμου να προχωρήσει σε μια τέτοια επένδυση. 
Χώροι που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις θα ήταν τα πρώην στρατόπεδα τόσο στην Δυτική Θεσσαλονίκη, όπως το “ Παύλου Μελά” και το Καρατάσιου, όσο και στην Ανατολική, όπως το Κόδρα. Προς το παρόν κανένας από τους αρμόδιους δήμους, Παύλου Μελά και Καλαμαριάς αντίστοιχα δε φαίνεται να βάζει στην ατζέντα το θέμα παραχώρησης ή της εκμετάλλευσης των πρώην στρατοπέδων για εκδηλώσεις drive in. 
Αντιθέτως, θετικός σε τέτοιου είδους προτάσεις είναι ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζίδης. «Να θυμηθούμε και τα νιάτα μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ταχματζίδης. Ωστόσο, ο Δήμος αν και διαθέτει πολλούς χώρους, όπως τα Λουτρά, που θα ήταν κατάλληλοι για εκδηλώσεις drive in, δεν έχει δεχθεί επίσημα κάποια αντίστοιχη πρόταση. 
Δήμητρα Κεχαγιά
 

Read previous post:
Η παχυσαρκία παράγοντας κινδύνου, για νόσηση από COVID-19

Από την Εύα Παπαγεωργίου, Γενική- Οικογενειακή Ιατρό, Μετεκπαιδευθείσα στο Διαβήτη και την Παχυσαρκία, Επιστημονική Σύμβουλος BAUSCH Health Ελλάδας   Ο...

Close