Η εξουσία δεν διαφθείρει. Ο φόβος διαφθείρει. Ίσως ο φόβος απώλειας της εξουσίας. John Steinbeck, 1902-1968, Αμερικανός συγγραφέας, Νόμπελ 1962

Χρ. Γιαννούλης: «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια Περιφέρεια που θα είναι δίπλα στον πολίτη»

16 Μάιος, 2019

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια περιφέρεια που θα είναι δίπλα στον πολίτη» δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την παρουσίαση του σχεδίου του συνδυασμού του «Κοιτάμε Μπροστά», «για μια Κεντρική Μακεδονία των πολλών και μια Περιφέρεια με ανθρώπινο πρόσωπο».
    «Μας ενδιαφέρει να δουλέψουμε για όλους και όχι για λίγους» είπε ο κ. Γιαννούλης  και πρότεινε την αξιοποίηση των περιφερειακών δομών και υπηρεσιών για την υποστήριξη των στόχων της καινοτομίας, της κοινωνικής οικονομίας, της απασχόλησης, της αγροτικής ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας. Επισήμανε ότι στον τομέα της αξιοποίησης των κοινοτικών κονδυλίων υπάρχουν δύο αλήθειες που εμφανίζονται από την πλευρά του περιφερειάρχη και από την πλευρά του ιδίου και έχουν κοινή πηγή τα στοιχεία του υπουργείου ανάπτυξης. «Μία από τις δύο αλήθειες είναι ένα φτηνό ψέμα» τόνισε χαρακτηριστικά. 
    Σημείωσε ακόμη ότι το πρόγραμμά του προβλέπει, μεταξύ άλλων, την υποστήριξη της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της διά βίου μάθησης με σκοπό την αντιμετώπιση της ανεργίας, την αξιοποίηση νέου προγράμματος, που συνενώνει όλα τα προηγούμενα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, την προώθηση της έξυπνης γεωργίας, την ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων, τη μετάδοση των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, τη συνεργασία με φορείς που στηρίζουν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την ενίσχυση των δεξιοτήτων ευπαθών ομάδων μέσω της αυτοδιοίκησης και την υλοποίηση ήπιων παρεμβάσεων στα οικοσυστήματα της Περιφέρειας.
    Ο κ. Γιαννούλης τόνισε ότι δεν υπάρχει δημόσιος διάλογος στην πορεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές. «Δεν έχουμε το δικαίωμα να ζητάμε την ψήφο των πολιτών στην ουσία κρυπτόμενοι» είπε και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα επισήμανε για τον κ. Τζιτζικώστα ότι «εκτιμά πως με την φυγομαχία από το δημόσιο διάλογο θα έχει μικρότερο πολιτικό κόστος από το κόστος που θα έχει αν εκτεθεί σε έναν δημόσιο διάλογο».
    «Άλλοι καλλιεργούν το χωράφι του εθνικισμού, εμείς καλλιεργούμε το χωράφι της λογικής, της πολιτικής, του δημόσιου διαλόγου που οδηγεί σε λύσεις» τόνισε, ενώ για τη Συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε ότι θα κριθεί στην ιστορία και πρόσθεσε: «η παράμετρος «πολιτικό κόστος» για μας είναι ανύπαρκτο δεδομένο». 
Π.Γ. 
 

Read previous post:
Π. Λεκάκης: «Παραμένουμε η πιο έτοιμη ομάδα για να διοικήσουμε τον δήμο Θεσσαλονίκης»

Το μήνυμα πως η ομάδα των ανθρώπων που απαρτίζει την παράταξη «Θεσσαλονίκη Πρώτη» εξακολουθεί να «παραμένει η πιο έτοιμη για...

Close