Η παράνοια σε άτομα είναι σχετικά σπάνια. Όμως σε ομάδες, κόμματα, έθνη και εποχές είναι μάλλον ο κανόνας. Friedrich Wilhelm Nietzsche, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

Χρ. Δήμας: Aπαραίτητο να συνδεθεί πολύ πιο αποτελεσματικά η επιστημονική έρευνα με την αγροτική παραγωγή

16 Σεπτεμβρίου, 2020

Ξεκινούν άμεσα οι συζητήσεις για να δημιουργηθεί «μια εμβληματική ερευνητική δράση για το Ελληνικό Γενετικό Υλικό« όπως γνωστοποιήθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ Δήμητρα, Σέρκο Χαρουτουνιάν και τον διευθύνοντα σύμβουλο Παναγιώτη Χατζηνικολάου.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Δήμας δήλωσε:

«Συζητήσαμε και συμφωνήσαμε ότι ξεκινάμε άμεσα τις συζητήσεις για να δημιουργήσουμε μια εμβληματική ερευνητική δράση για το Ελληνικό Γενετικό Υλικό. Παράλληλα, να στηρίξουμε τις νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα μέσω του Elevate Greece αλλά και την γενικότερη πολιτική ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των προϊόντων μας».

Υπενθυμίζεται, σε σχετική ανακοίνωση, πως το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων μέσω της γενικής γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας στηρίζει τον Αγροδιατροφικό Τομέα με τις εξής παρεμβάσεις:

-​Υλοποιεί 3 Εμβληματικές Δράσεις που αφορούν στη δημιουργία εθνικών ερευνητικών δικτύων στην αλυσίδα αξίας του «Μελιού» (3,1 εκατ. ευρώ), του «Αμπελιού» (2,5 εκατ. ευρώ) και της «Ελιάς» (1,4 εκατ. ευρώ). Παράλληλα υλοποιείται 1 επιπλέον εμβληματική δράση που αφορά στον τομέα της αγροδιατροφής της Περιφέρειας Κρήτης με συνολικό προϋπολογισμό 850.000 ευρώ.

-​Παρακολουθεί την υλοποίηση 185 ενταγμένων έργων που αφορούν τον τομέα της Αγροδιατροφής, προϋπολογισμού 84,7 εκατ. Δημόσια Δαπάνη/ 101,1 Συνολική) στη δράση «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ» στα οποία συμμετέχουν 551 φορείς για πραγματοποίηση έρευνας από Επιχειρήσεις, από συμπράξεις επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς, για αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων με στόχο την επιχειρηματική ανάπτυξη.

-​Εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση 7 αιτήσεις χρηματοδότησης για Συνεργατικούς Σχηματισμούς Καινοτομίας (Innovation Clusters) του Τομέα της Αγροδιατροφής συνολικού προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ για τον Φορέα Αρωγό και αναμένεται σύντομα η πρόσκληση με πρόσθετους πόρους του ΕΣΠΑ για τα μέλη των Clusters.

-​Ετησίως πιστοποιούνται δαπάνες Έρευνας και Ανάπτυξης από επιχειρήσεις μεταξύ αυτών και του Αγροδιατροφικού Τομέα. Το έτος 2017 υποβλήθηκαν 6 αιτήματα με συνολική πιστοποιούμενη δαπάνη 1,17 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Ολλανδία-Covid-19: Υψηλό ρεκόρ κρουσμάτων με 1.542 μολύνσεις σε διάστημα 24 ωρών

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων Covid-19 στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 1.542 σήμερα, η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση που έχει ποτέ καταγραφεί,...

Close