Ελευθερία είναι εκείνη η δύναμις όπου έχει ο άνθρωπος εις το να κάμη όλον εκείνο, οπού δεν βλάπτει εις τα δίκαια των γειτόνων του. Ρήγας Φεραίος, 1757-1798, Εθνομάρτυς

Χουάνκαρ: «Μου λείπει η Ισπανία, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος στον Παναθηναϊκό»

19 Μαΐου, 2022

 «Μου λείπει η Ισπανία, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος για τον Παναθηναϊκό». 
  Λόγια του Χουάν Κάρλος Πέρεθ Λόπεθ ή διαφορετικά Χουάνκαρ, στα μικρόφωνα του Radio MARCA, όπου μίλησε για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με ΠΑΟΚ, προγραμματισμένο να γίνει το Σάββατο (21/5-20:00), τη θέση που παίζει και φυσικά το μέλλον του.

 «Όλα πάνε καλά, προετοιμάζομαι για αυτόν τον τελικό που, όπως πολλοί άλλοι, δεν έχει φαβορί. Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας και έχουμε τα όπλα μας για έναν τόσο όμορφο αγώνα».

Για τις διαφορές ανάμεσα σε Ισπανία  και Ελλάδα: «Ναι. Είμαστε πολύ Μεσογειακοί λαοί , αλλά εδώ το ποδόσφαιρο βιώνεται με πιο ριζοσπαστικό τρόπο. Ελπίζω να μην υπάρξει χάος στον τελικό γιατί εδώ γίνεται αυτό».

Για τη θέση του: «Εδώ παίζω ως αριστερό μπακ, μια θέση που έχω από εκείνη τη χρονιά στην Μπέτις, όταν έπαιξα το πρώτο μου παιχνίδι με τη Σεβίλλη, τα προημιτελικά του Europa League. Θυμάμαι ότι έπαιξα ένα καλό παιχνίδι και από εκεί εκτός από κάποια εξαίρεση σχεδόν πάντα ήμουν στο πλάι».

Για την Υγεία του: «Δόξα τω Θεώ, σέβονται τα τραύματά μου, κάτι που δεν έγινε στην Ισπανία. Κάθε φορά που τραυματίστηκα έγινε μία εγχείρηση, άρα είναι ανακούφιση».

Ανυπόμονος για νίκη: «Ο κόσμος σε βλέπει στο δρόμο και σου ζητάει να το κερδίσεις. Είναι ένα κοινό που έχει υποφέρει πολύ. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ γνωστή ομάδα στην Ευρώπη και καταφέραμε να αποκαταστήσουμε την επιθυμία των οπαδών μας , επιστρέφοντας στην ευρωπαϊκή διοργάνωση και, προς το παρόν, φτάνοντας στον τελικό του Κυπέλλου».

Για το μέλλον: «Η Ισπανία λείπει πολύ. Φυσικά, είμαι πολύ χαρούμενος εδώ. Το συμβόλαιό μου λήγει στις 30 Ιουνίου. Είναι αλήθεια ότι μιλάμε για το θέμα της ανανέωσης, με μεγάλο ενθουσιασμό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί πέρασε Φυσικά, θα δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό».

 Α. Βαζογιάννης