Ο ιδεαλισμός αυξάνεται ευθέως ανάλογα με την απόσταση που έχει κανείς από τα προβλήματα. Jhon Galsworthy, 1867-1933, Βρετανός συγγραφέας

Χονγκ Κονγκ: Απαγόρευτηκε την κάλυψη του προσώπου με μάσκα στις διαδηλώσεις

4 Οκτωβρίου, 2019

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ επικαλέστηκαν σήμερα έναν νόμο περί έκτακτης ανάγκης που έχει να χρησιμοποιηθεί από το 1967 για να απαγορεύσουν την κάλυψη του προσώπου με μάσκα στη διάρκεια των διαδηλώσεων, σε μια προσπάθεια να δοθεί τέλος στις άνευ προηγουμένου κινητοποιήσεις που γίνονται στην πρώην βρετανική αποικία εδώ και τέσσερις μήνες.

Το Χονγκ Κονγκ αντιμετωπίζει από τον Ιούνιο την χειρότερη πολιτική κρίση από την επιστροφή της κυριαρχίας του στο Πεκίνο το 1997, με σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις και ολοένα και πιο βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και διαδηλωτές που φορούν μάσκες. Η κεντρική κινεζική κυβέρνηση, όπως και η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ, η οποία της είναι πιστή, δεν έχουν μπορέσει να περιορίσουν την κινητοποίηση αυτή.

Σήμερα η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ, στο πρόσωπο της οποίας εστιάζεται το κίνημα διαμαρτυρίας, επικαλέστηκε διατάξεις έκτακτης ανάγκης που χρονολογούνται από το 1922 για να απαγορεύσει την χρήση μάσκας στις διαδηλώσεις. “Πιστεύουμε ότι ο νέος νόμος θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους βίαιους διαδηλωτές και τους ταραχοποιούς που φορούν μάσκες και θα βοηθήσει την αστυνομία στην αποστολή της για την διατήρηση της τάξης”, δήλωσε η Λαμ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά την οποία σημείωσε ότι η απαγόρευση αυτή τίθεται σε ισχύ από αύριο Σάββατο.

 

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Μαζικές αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στα Δωδεκάνησα

Συνεχίζεται αμείωτη η άφιξη προσφύγων και μεταναστών στα νησιά της Δωδεκανήσου, από τα απέναντι τουρκικά παράλια, λόγω και των καλών...

Close