Δεν είναι ότι χειροτέρεψε ο κόσμος, απλώς η κάλυψη των γεγονότων έγινε πολύ καλύτερη. G.K. Chesterton, Άγγλος συγγραφέας & κριτικός

Χάμιλτον: «Να περάσουμε ένα μήνυμα»…

    Με τα ελεύθερα δοκιμαστικά στην πίστα του Σπίλμπεργκ, επιστρέφει, σήμερα, στην δράση η Φόρμουλα Ενα. Μετά από διακοπή 3,5 μηνών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τα μονοθέσια θα πάρουν την θέση τους στην γραμμή εκκίνησης του αυστριακού γκραν πρι, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου.

    Με την ευκαιρία της επανέναρξης, ο Λιούϊς Χάμιλτον, θέλησε να υπενθυμίσει την δύναμη της F1 και το κατά πόσο αυτή η ισχύς, μπορεί να τον βοηθήσει στον αγώνα του κατά του ρατσισμού.
 
    «Είμαι ενθουσιασμένος με την επανέναρξη. Όλοι έχουμε ζήσει δύσκολες στιγμές, αλλά είχαμε και χρόνο για προβληματισμό. Είχα χρόνο να σκεφτώ κάτι διαφορετικό από την F1», είπε με νόημα ο «πιλότος» της Mercedes και απόλυτος κυρίαρχος της σύγχρονης εποχής και πρόσθεσε: «Είναι κρίμα που χρειάστηκε ακόμη ένας θάνατος (σ.σ. αυτός του Τζορτζ Φλόιντ, στις 25 Μαΐου στην Μινεάπολη) για να καταλάβουμε επιτέλους αυτόν τον αγώνα κατά του ρατσισμού. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την F1, για να στείλουμε ένα μήνυμα στον κόσμο, για να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους. Και είναι καλό που η F1 είναι, επιτέλους, πιο ενεργή σε αυτόν τον τομέα. Πέρασα πολύ χρόνο κουβεντιάζοντας με τη Mercedes για να συμφωνήσουν με την ιδέα μου (σ.σ. τα γερμανικά αυτοκίνητα θα εμφανίζονται με μαύρο χρώμα όλη τη σεζόν). Υπάρχουν πολλές δυνατότητες σε αυτά τα επαγγέλματα μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά λίγες προσφέρονται σε μειονότητες. Πρέπει να συνεργαστούμε. Και η επιτροπή που έχω δημιουργήσει, θα εξυπηρετήσει αυτόν τον σκοπό. Ελπίζω να έχουμε πραγματικά αποτελέσματα σύντομα. Θα δούμε τι θα κάνουμε οι πιλότοι την Κυριακή, αλλά το πιο σημαντικό είναι να το κάνουμε μαζί. Δεν είναι θέμα λήψης ενός μηνύματος σε μια ημέρα και στη συνέχεια να το ξεχνάμε. Πρέπει να είναι συνεχές με την πάροδο του χρόνου και συλλογικά. Πέρυσι, είχαμε προβλήματα με τη θερμοκρασία του αυτοκινήτου. Αλλά νομίζω ότι είμαστε σε καλύτερη θέση αυτή τη σεζόν, θα δούμε αν αυτό, θα επιβεβαιωθεί στην πίστα. Η Red Bull φαίνεται πολύ δυνατή. Ο Μαξ (σ.σ. Φερστάπεν) εξελίσσεται κάθε χρόνο. Θα είναι ισχυρός αντίπαλος και μια πρόκληση για εμάς αυτά τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα».

 

Γιώργος Διακογιάννης

 

 

Read previous post:
Δράσεις για την ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού και δημιουργία τουριστικής κάρτας από τον ΟΤΘ

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) Βούλα Πατουλίδου και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βιώσιμης...

Close