Οι υψηλές θέσεις είναι όπως οι πυραμίδες. Δύο ειδών ζώα μπορούν να ανέβουν στην κορυφή, ερπετά και αετοί.~Αλβέρτος Αϊνστάιν | (Φυσικός ) | 1879-1955

«Χάλκινοι» οι Ρούλιας/Καραΐτης στο Παγκόσμιο Νέων

24 Νοεμβρίου, 2022

Η ελληνική πυγμαχία ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ιστορία στο βάθρο σε διεθνή διοργάνωση. Ο Στέλιος Ρούλιας και ο Χρήστος Καραΐτης δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους και πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 92+ κιλών και 71 κιλών αντίστοιχα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων που ολοκληρώθηκε στη Λα Νούθια της Ισπανίας. Η Ελένη Χολίδη (52κ.) και ο Μιχάλης Τσαμαλίδης (80κ.) κατέκτησαν την 5η θέση στην ίδια διοργάνωση. 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, Χάρης Μαριόλης, μετά το τέλος των αγώνων συνεχάρη τους αθλητές και τις αθλήτριες, καθώς και τους Ομοσπονδιακούς προπονητές Αρτούρ Μικαελιάν Αρτούρ και Βασίλη Κοκόλη, και εν συνεχεία δήλωσε:

«Θέλω σας να ευχαριστήσω από καρδιάς, που μας κάνατε όλους υπερήφανους. Για μένα είστε “σύγχρονοι ήρωες”. Είναι ένα Ιστορικό κατόρθωμα αυτό που πετύχατε, καθώς για πρώτη φορά η Ελλάδα κερδίζει με τα «γαλανόλευκα γάντια» δύο Χάλκινα Μετάλλια και δύο 5ες θέσεις σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δείξατε ότι οι Έλληνες αξίζουν, μπορούν να τα καταφέρουν και κάνατε την Ελληνική Πυγμαχία να βρεθεί στο επίκεντρο της Διεθνούς προσοχής αποστέλλονται με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα του «ευ αγωνίζεσθαι». Συγχαρητήρια σε όλους, με την αξία σας φέρατε το άθλημα στο επίπεδο που του αξίζει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Ομοσπονδιακούς μας Προπονητές για την άρτια στήριξη που παρέχουν σε όλους τους Αθλητές μας και τον εξαιρετικό συντονισμό αυτής της αποστολής. Είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ και σας υπόσχομαι ότι μαζί θα φέρουμε την πυγμαχία στο υψηλότερο επίπεδο παγκοσμίως. Η ελληνική πυγμαχία θα γίνει “πηγή” έμπνευσης για τη νέα γενιά αθλητών και αθλητριών, προπονητών και φιλάθλων. Συγχαρητήρια σε όλους».

Αναλυτικά, φορώντας τα «γαλανόλευκα» γάντια αγωνίστηκαν στο ρινγκ οι εξής  Έλληνες Αθλητές και Ελληνίδες αθλήτριες:

Νέες Γυναίκες
Χολίδη Ελένη (52)

Νέοι
Βελής Αντώνιος Ρέμος (54)
Κωστούρος Παναγιώτης (63,5)
Οικονόμου Στέφανος (67)
Καραΐτης Χρήστος (71)
Τσαμαλίδης Μιχαήλ (80)
Κεφαλληνός Ισίδωρος (92)
Ρούλλιας Στέλιος (92+)

ΑΣΠΑΣΙΑ ΒΕΛΟΝΑΚΗ