Το ταλέντο αρχίζει τα ωραία έργα, αλλά μόνο η δουλειά τα ολοκληρώνει. Joseph Joubert, 1754-1824, Γάλλος γνωμικογράφος

WE LEAD Tech Bootcamps για Γυναίκες: Ξεπέρασαν τις 400 οι αιτήσεις από όλη την Ελλάδα

16 Νοεμβρίου, 2023

Πάνω από 400 αιτήσεις δέχθηκε το WE LEAD για τα online εκπαιδευτικά προγράμματα σε front-end και back-end development διάρκειας 15 εβδομάδων, τα οποία σχεδίασε σε συνεργασία με την Code.Hub. Τα bootcamps, τα οποία διατίθενται δωρεάν και απευθύνονται σε σις και τρανς γυναίκες, αποτελούν την πρώτη εκπαιδευτική πρωτοβουλία του WE LEAD, του νέου μη κερδοσκοπικού οργανισμού για τη γυναικεία ενδυνάμωση στο χώρο της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων που ιδρύθηκε από το Libra Philanthropies τον Απρίλιο του 2023. Στόχος του οργανισμού είναι η μείωση του έμφυλου χάσματος στην τεχνολογία δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερες γυναίκες να εισέλθουν, να αναπτυχθούν και να αναλάβουν ηγετικές θέσεις.

 

Οι πάνω από 400 αιτήσεις αντιπροσωπεύουν μοναδικές ιστορίες γυναικών από όλη την Ελλάδα – γυναίκες οι οποίες θέλουν να ξεκινήσουν μια καριέρα στο χώρο της τεχνολογίας, επιθυμούν να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους, ή αναζητούν ένα ασφαλές περιβάλλον για να αναπτυχθούν. Ανάμεσά τους είναι και αρκετές γυναίκες που βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας για λόγους φροντίδας δικών τους ανθρώπων ή για άλλους προσωπικούς λόγους και επιθυμούν να επιστρέψουν. Το 45% των αιτήσεων υποβλήθηκαν από γυναίκες που μένουν σε επαρχιακές πόλεις και αναζητούν καλύτερες ευκαιρίες εργασίας, τονίζοντας την ανάγκη για περισσότερες δράσεις που στοχεύουν στην ενδυνάμωση της περιφέρειας. Αξίζει να σημειωθεί πως η επίπτωση στο ΑΕΠ από την αύξηση της απασχόλησης γυναικών μπορεί να φθάσει και στο 10%* σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

 

Με σκοπό να προσφέρει την καλύτερη εκπαιδευτική εμπειρία στις συμμετέχουσες, το WE LEAD προχώρησε με 58 γυναίκες για τα πρώτα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού, σχεδιάζοντας περισσότερες δράσεις για τους επόμενους μήνες. Οι συμμετέχουσες των προγραμμάτων που υλοποιούνται από την Code.Hub, το πρώτο Hub πληροφορικής στην Ελλάδα, θα αναδειχθούν ως επαγγελματίες έτοιμες να εισέλθουν ή να επανέλθουν στο εργασιακό περιβάλλον. Στο αυτό το πλαίσιο, ο οργανισμός έχει συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με εταιρείες που συνεχώς καινοτομούν και αναζητούν ταλέντο. Συγκεκριμένα, το WE LEAD συνεργάζεται με την Novibet (Innovation Partner), την κορυφαία GameTech εταιρεία στον τομέα παροχής υπηρεσιών διαδικτυακής ψυχαγωγίας, το efood (Growth Partner), την #1 υπηρεσία delivery στην Ελλάδα, την Deloitte (Hiring Partner), το ισχυρότερο και πολυτιμότερο brand εμπορικών υπηρεσιών παγκοσμίως που παρέχει συμβουλευτικές, ελεγκτικές, χρηματοοικονομικές, φορολογικές και υπηρεσίες διαχείρισης κινδύνου, την Netcompany-Intrasoft (Hiring Partner), την κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία στον τομέα των υπηρεσιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, την QUALCO (Hiring Partner), ενός από τους διεθνώς αναγνωρισμένους παρόχους ολοκληρωμένων και καινοτόμων λύσεων τεχνολογίας στο χώρο του fintech και τη Relevance Digital Agency (Hiring Partner), τη βραβευμένη εταιρεία παροχής υπηρεσιών digital marketing και digital transformation.

 

Η Ελένη Ακτύπη, Managing Director του WE LEAD, δήλωσε σχετικά “ Μια κοινή πεποίθηση που λειτουργεί ως ένα ακόμη στερεότυπο για τις γυναίκες στο χώρο της τεχνολογίας είναι πως οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν μια tech καριέρα. Οι γυναίκες όχι μόνο ενδιαφέρονται αλλά έχουν τις δεξιότητες, την επιμονή και τη θέληση να χτίσουν μια επιτυχημένη καριέρα στο χώρο της τεχνολογίας και να ηγηθούν του μέλλοντος. Στο WE LEAD δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο σύνολο των δυνατοτήτων των γυναικών εξασφαλίζοντας πως ο δρόμος προς την ηγεσία θα είναι πάντα ανοιχτός” και πρόσθεσε “ Για να το καταφέρουμε αυτό θα συνεχίσουμε να συνάπτουμε συνεργασίες με επαγγελματίες, εταιρείες και οργανισμούς που μοιράζονται το ίδιο όραμα για το μέλλον της τεχνολογίας με εμάς και αντιλαμβάνονται πως οι διακρίσεις λόγω φύλου στην τεχνολογία δεν περιορίζουν τη δυνατότητα μόνο των ατόμων, αλλά και του κλάδου συνολικά, οδηγώντας σε χαμένες ευκαιρίες για καινοτομία και πρόοδο.”

 

Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα προγράμματα και τις δράσεις του WE LEAD θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Στο μεταξύ, ακουλουθήστε τον οργανισμό στα Social Media: Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter και Spotify.

*Goldman Sachs, 2023

Σχετικά με το WE LEAD

 

Το WE LEAD είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε από το Libra Philanthropies το 2023, με στόχο να ανοίξει τον δρόμο που θα οδηγήσει τις γυναίκες – σις και τρανς – σε θέσεις ηγεσίας. Ξεκινώντας με το tech industry, έναν από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα και κινητήρια δύναμη πίσω από κάθε αλλαγή, το WE LEAD προσφέρει στις συμμετέχουσες επιμορφωτικά προγράμματα για την ανάπτυξη business και tech δεξιοτήτων, mentoring, ευκαιρίες εργασίας και networking, συμβάλλοντας στη δημιουργία ίσων ευκαιριών για τις γυναίκες ώστε να διαμορφώσουν το μέλλον της τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα στο joinwelead.org

Σχετικά με τo Libra Philanthropies

Το Libra Philanthropies είναι ένα ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα με έδρα στις ΗΠΑ που ιδρύθηκε από το Libra Group και είναι αφιερωμένο στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους ανθρώπους, τις κοινότητες και τις μελλοντικές γενεές, παγκοσμίως. Το ίδρυμα είναι μια συλλογικότητα 10 φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών που περιλαμβάνουν προγράμματα κοινωνικού αντίκτυπου και ανεξάρτητους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, που έχουν ιδρυθεί από το οικοσύστημα της Libra. Οι πρωτοβουλίες αυτές επικεντρώνονται στην ψυχική υγεία, την ηγεσία και την ενδυνάμωση, την επιχειρηματικότητα, την αντιμετώπιση παγκόσμιων ζητημάτων μέσω της προώθησης σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και την παροχή ευκαιριών σε άτομα και κοινότητες υψηλών δυνατοτήτων παγκοσμίως.

Μάθετε περισσότερα στο libraphilanthropies.org.

 

Σχετικά με την Code.Hub

Η Code.Hub είναι το πρώτο Hub πληροφορικής στην Ελλάδα από developers για developers και προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σχετικές με εκπαίδευση και ανάπτυξη (learning & development), στελέχωση (recruitment) και υλοποίηση έργων Πληροφορικής και Τεχνολογίας (Outsourcing & Project Delivery). Η ομάδα της Code.Hub δημιουργεί και ανακαλύπτει νέες ευκαιρίες εργασίας, συμβάλλει στην εύρεση της κατάλληλης επαγγελματικής και εκπαιδευτικής κίνησης και σχεδιάζει από κοινού με τον κάθε επαγγελματία του χώρου της Τεχνολογίας την δική του καριέρα. Περισσότερες πληροφορίες για την Code.Hub μπορείτε να βρείτε στο codehub.gr.

 

Η Code.Hub δεσμεύεται στην ποιότητα των εκπαιδευτικών της δράσεων, μέσω της συνεργασίας της με το Athens Tech College, του πρώτου εξειδικευμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Ελλάδα στις σπουδές πληροφορικής & τεχνολογίας, που εγγυάται το αποτέλεσμα με την επιστημονική του σφραγίδα. Περισσότερες πληροφορίες για το Athens Tech College μπορείτε να βρείτε στο athtech.gr.

Πηγή: ΤΣΟΜΩΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΕ