Όταν ένα έθνος βρίσκεται σε πτώση, όταν μια κοινωνία καταρρέει, μια παράμετρος να βρεθεί πάντα: έχουν ξεχάσει από που έρχονται. Έχουν χάσει επαφή με αυτό που τους ένωσε στην αρχή. Carl Sandburg, 1878-1967,  Αμερικανός ποιητής

«Walking with Sam», ένας πατέρας, ένας γιος και 500 μίλια στην Ισπανία

30 Μαΐου, 2023

Ο Αμερικανός ηθοποιός, Άντριου ΜακΚάρθι διαπίστωσε ότι η πρόσφατη διαδρομή 800 χιλιομέτρων στην Ισπανία με τον 19χρονο γιο του ενίσχυσε τους μεταξύ τους δεσμούς και τον βοήθησε να καταλάβει καλύτερα ποιος είναι ως γονέας.

Στα απομνημονεύματά του «Walking with Sam: A Father, a Son, and Five Hundred Miles Across Spain» ο ηθοποιός περιγράφει το ταξίδι στη διαδρομή Camino de Santiago (Δρόμος του Ιακώβου), που ξεκινά από τα Πυρηναία στα σύνορα Γαλλίας και Ισπανίας και καταλήγει στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα στο βορειοδυτικό τμήμα της Ισπανίας στη Γαλικία και τις ειλικρινείς συζητήσεις τους.

Το διαζύγιο, το τραύμα στο σχολείο, η δύσκολη σχέση του ΜακΚάρθι με τον πατέρα του, η φήμη βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων και απείλησαν είτε να εκτροχιάσουν τη σχέση τους είτε να την παγιώσουν, αναφέρεται στην περίληψη.