Όποιος κοιτάζει προς τα έξω ονειρεύεται. Όποιος κοιτάζει μέσα του ξυπνάει. - Karl Jung, 1875-1961, Ελβετός ψυχίατρος

Βυθίστηκε η αγορά αυτοκινήτου στην Ευρώπη τον Ιανουάριο

19 Φεβρουαρίου, 2020

Τις πρώτες απώλειες των τελευταίων πέντε μηνών κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιανουάριο, καθώς οι αλλαγές στους κανόνες εκπομπών ρύπων και στα κίνητρα των καταναλωτών για αγορές οχημάτων έριξαν τη ζήτηση για κάποια μοντέλα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ταξινομήσεις κινήθηκαν 7,4% αρνητικά τον περασμένο μήνα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, την Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ενωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων. Eφτασαν στα 1,135 εκατ. οχήματα.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που είχαν τη μεγαλύτερη πτώση σε όγκο πωλήσεων περιλαμβάνουν τη σουηδική Volvo Cars, τη γαλλική Reanault και PSA Group, που κατασκευάζει Pegueot και Citroen, ενώ η Daimler υποχώρησε κατά 10%. Σταθεροποιητικά κινήθηκε η γερμανική Volkswagen, ενώ η BMW κατέγραψε 3,8% άνοδο.

Σύμφωνα με το Reuters, οι πωλήσεις υποχώρησαν 13,4% στη Γαλλία, 7,3% στη Γερμανία και 7,6% στην Ισπανία.

Πτώση 18% στη Σουηδία, που ήταν και η μεγαλύτερη μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μετά το άλμα 109% του Δεκεμβρίου.

Περισσότερα στη κατηγορία Αγορές
Οι Οίκοι αξιολόγησης “ζητούν” παρέμβαση των Κεντρικών Τραπεζών για τον κοροναϊό

Οι συνέπειες της εξάπλωσης του κοροναϊού, παρότι αυτός έχει – μέχρι στιγμής – χαρακτηριστικά επικινδυνότητας υγείας πολύ μικρότερα εκείνων του...

Close