Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας. Will Durant, 1885-1981, Αμερικανός ιστορικός & φιλόσοφος

Βυθίστηκε η αγορά αυτοκινήτου στην Ευρώπη τον Ιανουάριο

19 Φεβρουαρίου, 2020

Τις πρώτες απώλειες των τελευταίων πέντε μηνών κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιανουάριο, καθώς οι αλλαγές στους κανόνες εκπομπών ρύπων και στα κίνητρα των καταναλωτών για αγορές οχημάτων έριξαν τη ζήτηση για κάποια μοντέλα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ταξινομήσεις κινήθηκαν 7,4% αρνητικά τον περασμένο μήνα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, την Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ενωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων. Eφτασαν στα 1,135 εκατ. οχήματα.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που είχαν τη μεγαλύτερη πτώση σε όγκο πωλήσεων περιλαμβάνουν τη σουηδική Volvo Cars, τη γαλλική Reanault και PSA Group, που κατασκευάζει Pegueot και Citroen, ενώ η Daimler υποχώρησε κατά 10%. Σταθεροποιητικά κινήθηκε η γερμανική Volkswagen, ενώ η BMW κατέγραψε 3,8% άνοδο.

Σύμφωνα με το Reuters, οι πωλήσεις υποχώρησαν 13,4% στη Γαλλία, 7,3% στη Γερμανία και 7,6% στην Ισπανία.

Πτώση 18% στη Σουηδία, που ήταν και η μεγαλύτερη μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μετά το άλμα 109% του Δεκεμβρίου.

Read previous post:
Ντοκιμαντέρ με θέμα τον Ρεχάγκελ και τον άθλο του 2004

 Ντοκιμαντέρ με θέμα τον Ότο Ρεχάγκελ και τον ανεπανάληπτο θρίαμβο της Ελλάδας στο Euro 2004, με τίτλο «King Otto» (βασιλιάς...

Close