Κάθε αλήθεια περνάει από τρία στάδια. Πρώτα γελοιοποιείται. Μετά βρίσκει σφοδρή αντίθεση. Και στο τέλος θεωρείται αυτονόητη. Arthur Schopenhauer, 1788-1860, Γερμανός φιλόσοφος

Βουτιά 5% για τη μετοχή της Apple στη Φρανκφούρτη -«Εξαϋλώνονται» 70 δισ. δολάρια

19 Φεβρουαρίου, 2020

Πτώση 5% καταγράφουν οι μετοχές της τεχνολογικής εταιρείας Apple στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, στα €285, μετά την προειδοποίησή της για τα έσοδα, λόγω κορωνοϊού.

Η κεφαλαιοποίηση της Apple φτάνει στο $1,4 τρισ. Με τη σημερινή βουτιά, «εξαϋλώνονται» περίπου 70 δισ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή της αξία!

Ο κορωνοϊός έχει συνέπειες για τα έσοδα της Apple, που θα είναι κατώτερα του αναμενομένου το επόμενο διάστημα, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν προσωρινές δυσκολίες στην παγκόσμια τροφοδοσία των συσκευών iPhone, προειδοποίησε η αμερικανική εταιρεία.

Τόσο η ζήτηση (πωλήσεις) όσο και η προσφορά (παραγωγή) έχουν επηρεαστεί από την επιδημία της νόσου Covid-19 στην Κίνα. Αυτό σημαίνει ότι λιγότερα iPhones θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στο εξωτερικό.

Η Apple είναι η πρώτη μεγάλη αμερικανική εταιρεία που ανακοινώνει ότι ο νέος ιός θα την πλήξει, χωρίς πάντως να προχωρήσει σε κάποια εκτίμηση για τον βαθμό της ζημιάς της σε αυτό το τρίμηνο, κάτι που αναμένεται να φανεί τον Απρίλιο, όταν ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου φέτος, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters.

Περισσότερα στη κατηγορία Αγορές
Βυθίστηκε η αγορά αυτοκινήτου στην Ευρώπη τον Ιανουάριο

Τις πρώτες απώλειες των τελευταίων πέντε μηνών κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιανουάριο, καθώς οι αλλαγές στους κανόνες εκπομπών...

Close