Σ' αυτήν τη ζωή τίποτα δεν είναι σίγουρο εκτός από το θάνατο και τους φόρους. - Βενιαμίν Φρανγκλίνος, 1706-1790, Αμερικανός πολιτικός και διανοητής

Βαρουφάκης: «Καμία σύγκρουση με την ευρωπαϊκή οικογένεια»

9 Φεβρουαρίου, 2015

«Καμία σύγκρουση, συζήτηση και διαβούλευση, όπως κάνουμε πάντα στην ευρωπαϊκή οικογένεια», δήλωσε το πρωί ο κ. Βαρουφάκης, σε δημοσιογράφους έξω από το υπουργείο Οικονομικών απαντώντας σε σχετική ερώτηση αν η χώρα μετά τις τις δηλώσεις της κυβέρνησης μπαίνει σε τροχιά σύγκρουσης με την Ε.Ε..

Σχετικά με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Λαπαβίτσα ο οποίος ανέφερε ότι σε περίπτωση ρήξης με τους δανειστές, πρέπει να ερωτηθεί ο λαός, ο κ. Βαρουφάκης αρκέστηκε να πει «μην προτρέχετε».

Ο υπουργός Οικονομικών απέφυγε να αναφερθεί στην επίσκεψη του προέδρου του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ και του εκπροσώπου της Κομισιόν στην τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο οι οποίοι έφθασαν στην Αθήνα το βράδυ της Κυριακής και αναχώρησαν σήμερα το πρωί.
Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, η επίσκεψη έγινε για την καλύτερη προετοιμασία της έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup της Τετάρτης και στόχος των δύο αξιωματούχων ήταν να βοηθήσουν στην καλύτερη προετοιμασία των ελληνικών θέσεων.
Από την κυβέρνηση πάντως προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποιο σχόλιο για το συγκεκριμένο ταξίδι – αστραπή.

Read previous post:
Σαπέν: με βάση τους κανόνες η χρηματοδότηση για την Ελλάδα

O υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν εξέφρασε την ανάγκη της διασφάλισης για την χρηματοδότηση της Ελλάδας, στο πλαίσιο όμως...

Close