Όταν ο λαός φοβάται την κυβέρνηση, υπάρχει τυραννία. Όταν η κυβέρνηση φοβάται τον λαό, υπάρχει ελευθερία. - Thomas Jefferson, 1749-1826, Αμερικανός πρόεδρος (από το 1801 έως το 1809)

Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ στη δίκη του Ρουσεσαμπαγκίνα

19 Σεπτεμβρίου, 2020

Ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ δεσμεύθηκαν να παρακολουθήσουν τη δίκη του ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα από τη Ρουάντα, Πολ Ρουσεσαμπαγκίνα κατά τη διάρκεια της επερχόμενης δίκης του.

Ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας της ταινίας του 2004 «Hotel Rwanda» είναι βασισμένος στον Ρουσεσαμπαγκίνα και το ανθρωπιστικό του έργο, τη διάσωση ανθρώπων κατά τη γενοκτονία της Ρουάντα.

Ο Πολ Ρουσεσαμπαγκίνα είναι σφοδρός επικριτής του κυβερνώντος κόμματος στη Ρουάντα και έχει κατηγορήσει αξιωματούχους ότι διαπράττουν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αυτό το διάστημα είναι υπό κράτηση, περιμένοντας να δικαστεί για κατηγορίες για σχηματισμό ένοπλης ομάδας, χρηματοδότηση τρομοκρατίας, συνενοχή σε απαγωγές και άλλα αδικήματα.

«Οι συμμετέχοντες στην TrialWatch θα είναι πρόθυμοι να διασφαλίσουν ότι οι διαδικασίες θα είναι εναρμονισμένες με τα διεθνή πρότυπα και ότι ο κ. Ρουσεσαμπαγκίνα θα έχει δίκαιη και διαφανή δίκη» δήλωσαν οι Τζορτζ και Αμάλ μέσω του ιδρύματος Κλούνεϊ για Δικαιοσύνη και της πρωτοβουλίας TrialWatch.

Περισσότερα στη κατηγορία Life
Βουτιά στην πισίνα από την Coco Rocha

Το μοντέλο Coco Rocha έκλεισε την επίδειξη μόδας του Christian Siriano στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης με μία βουτιά...

Close