Η γοητεία της ιστορίας και το αινιγματικό της δίδαγμα είναι ότι από εποχή σε εποχή τίποτα δεν αλλάζει κι όμως τα πάντα είναι διαφορετικά. Aldous Huxley, 1894-1963, Άγγλος συγγραφέας

Τζαμπάολο: «Ενθουσιασμένος που ξαναρχίζω την καριέρα μου στο Τορίνο»

7 Αυγούστου, 2020

Η Τορίνο ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα τον Μάρκο Τζαμπάολο ως νέο προπονητή της, δέκα μήνες μετά την απομάκρυνση του 53χρονου από τον πάγκο της Μίλαν, στον οποίο πρόλαβε να θητεύσει σε μόλις επτά αγώνες.

Ο Τζαμπάολο, ο οποίος έχει περάσει από την τεχνική ηγεσία 10 ιταλικών συλλόγων, συμπεριλαμβανομένων των Σαμπντόρια, Κάλιαρι και Σιένα, θα αντικαταστήσει τον Μορένο Λόνγκο, το συμβόλαιο  του οποίου έληξε στο τέλος της περασμένης σεζόν.

Ο 53χρονος απολύθηκε από τη Μίλαν τον Οκτώβριο, μετά από τρεις νίκες και τέσσερις ήττες, ενώ δεν μπόρεσε να εργαστεί στη Serie A στο υπόλοιπο της σεζόν, λόγω του κανόνα που περιορίζει τους προπονητές σε έναν σύλλογο ανά σεζόν.

«Είμαι ενθουσιασμένος που μπορώ να ξαναρχίσω την καριέρα μου στο Τορίνο», δήλωσε ο Τζαμπάολο μετά την ανακοίνωση πρόσληψης του, προσθέτοντας: «Είναι μία υπέροχη ομάδα, με πλούσια ιστορία και παθιασμένη υποστήριξη. Από την πλευρά μου, υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός και μεγάλη επιθυμία να αρχίσω ξανά».
ΘΟΔΩΡΗΣ ΨΩΜΑΣ