Όλες οι αλήθειες είναι κατανοητές από τη στιγμή που ανακαλυφθούν. Το θέμα είναι να ανακαλυφθούν. Gallileo Galilei, 1564-1642, Ιταλός επιστήμονας

Τζ. Τριντό στους Καναδούς που αρνούνται να μείνουν στα σπίτια τους: Φτάνει πια

Με εμφανή τη δυσφορία του, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό απευθύνθηκε σήμερα στους πολίτες που αψηφούν τις συστάσεις των αρχών να απομονωθούν για να πολεμήσουν την επιδημία του νέου κορονοϊού και τους είπε «πηγαίνετε σπίτια σας και παραμείνετε στα σπίτια σας» ειδάλλως θα βρεθείτε αντιμέτωποι με κυρώσεις.

Ο αριθμός των ανθρώπων στον Καναδά που έχουν διαγνωστεί με τη νόσο Covid-19 ανήλθε σήμερα σε 1.474 από 1.430 χθες με τον αριθμό των νεκρών να βρίσκεται στους 20, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους των υγειονομικών υπηρεσιών.

Αν και η Οτάβα και οι 10 επαρχίες της χώρας συνέστησαν στους Καναδούς να μείνουν στα σπίτια τους και σε ορισμένες περιπτώσεις να περιορίσουν τις συναθροίσεις, ο Τριντό επισήμανε ότι πάρα πολύ άνθρωποι δεν σέβονται τις συστάσεις.

«Βλέπουμε φωτογραφίες στο διαδίκτυο με ανθρώπους που δείχνουν να πιστεύουν ότι είναι ανίκητοι. Λοιπόν, δεν είστε» τόνισε ο Τριντό.

«Φτάνει πια. Πηγαίνετε στο σπίτι και μείνετε στο σπίτι… Σκοπεύουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα συμβεί, είτε ενημερώνοντας τους ανθρώπους περισσότερο για τους κινδύνους είτε επιβάλλοντας τους κανόνες εφόσον καταστεί αναγκαίο» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε έξω από την κατοικία του, όπου παραμένει σε καραντίνα αφότου η σύζυγός του διαγνώστηκε με τον κορονοϊό.

Χθες, αξιωματούχοι έκαναν γνωστό ότι οι άνθρωποι που αψηφούν τις συστάσεις αυτο-απομόνωσης θα τιμωρούνται με πρόστιμο κι ακόμα και θα συλλαμβάνονται.

Read previous post:
Mείωση του ΦΠΑ απο το 24% στο 6% για είδη προστασίας της δημόσιας υγείας

Την εγκύκλιο με όλες τις διευκρινίσεις για τη μείωση του ΦΠΑ 6% σε σειρά αγαθών που είναι απαραίτητα για τη...

Close