Συντηρητικός είναι αυτός που πιστεύει ότι τίποτε δεν πρέπει να γίνεται για πρώτη φορά. Thomas Fuller, 1608-1661, Άγγλος στοχαστής

Τζ. Κούσνερ: Η συμφωνία στην οικονομική πορεία προϋπόθεση για την ειρήνη στην Μέση Ανατολή

25 Ιούνιος, 2019

Ο γαμπρός και σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ ανέφερε ότι η ευημερία των Παλαιστινίων δεν είναι εφικτή χωρίς μια δίκαιη πολιτική λύση, αλλά η συμφωνία σε μια οικονομική πορεία προς τα εμπρός αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την επίτευξη ειρήνης στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

Ο Κούσνερ μιλούσε στην έναρξη των εργασιών της διήμερης διεθνούς διάσκεψης που διεξάγεται στο Μπαχρέιν, την οποία η Ουάσινγκτον δηλώνει ότι αποτελεί το πρώτο μέρος του ευρύτερου πολιτικού σχεδίου της για την επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.

Το πρώτο στάδιο του ειρηνευτικού σχεδίου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την Μέση Ανατολή αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα στο Μπαχρέιν, σε μια διάσκεψη για την οποία ο Λευκός Οίκος λέει πως έχει στόχο τη συγκέντρωση 50 δισεκ. δολαρίων σε επενδύσεις, αλλά την οποία οι Παλαιστίνιοι απορρίπτουν ως μια προσέγγιση που βασίζεται στην αρχή «πρώτα η οικονομία» και είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Ο Κούσνερ τονίζει ότι η πολιτική πτυχή του σχεδίου δεν θα συζητηθεί στη διάσκεψη.

Read previous post:
Απέπλευσε από τον Πειραιά το εκπαιδευτικό πλοίο της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής «KOJIMA»

Σήμερα στις τρεις μετά το μεσημέρι αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά, έπειτα από 5 ημέρες παραμονής, το εκπαιδευτικό πλοίο...

Close