Άρθουρ Σοπενχάουερ, 1788-1860, Γερμανός φιλόσοφος

Τσακαλώτος: καμία συμφωνία αν μας πουν ότι τίποτα δεν άλλαξε με τις εκλογές

27 Μαρτίου, 2015

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, κατά τις οποίες διερωτήθηκε, απευθυνόμενος σε πολίτες των Χανίων, αν η κυβέρνηση θα έχει τη στήριξή τους και μετά τη ρήξη, ανάλογα σχόλια έκανε σήμερα και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σήμερα Παρασκευή στο Star, αφήνοντας επί της ουσίας το ενδεχόμενο ρήξης της Ελλάδας με τους πιστωτές της

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε πως μέλημα της κυβέρνησης είναι πρωτίστως το θετικό σενάριο, ωστόσο πρόσθεσε πως αν η λίστα των μεταρρυθμίσεων την οποία ετοιμάζει η κυβέρνηση δεν γίνει αποδεκτή τότε το ενδεχόμενο ρήξης δεν μπορεί να αποκλειστεί.

«Εμείς επιλέξαμε στη διαπραγμάτευση να είμαστε πολύ λογικοί, πολύ ευγενικοί, πολύ μετριοπαθείς σ’ αυτά που ζητάμε. Αν μετά από όλα αυτά, μας πουν ότι τίποτα δεν άλλαξε με τις εκλογές και ότι πρέπει να κάνουμε ακριβώς αυτό που δεν έκανε η ΝΔ με τη λίστα Χαρδούβελη, προφανώς αυτό δεν είναι μια βάση συμφωνίας και νομίζω ότι και ο ελληνικός λαός δεν το θέλει αυτό», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουρός, και συμπλήρωσε:

«Αν δεν το έχεις στο μυαλό σου τη ρήξη, ούτε καν σαν ενδεχόμενο, προφανώς οι δανειστές θα περάσουν τα ίδια μέτρα με τους προηγούμενους. Θα μπορούσαμε δηλαδή να είμαστε σαν τον κ. Σαμαρά. Εμείς δημιουργούμε ασάφεια στους εταίρους μας για τις προθέσεις μας σκοπίμως γιατί πρέπει να ξέρουν ότι εμείς είμαστε έτοιμοι για μια ρήξη, αλλιώς δεν διαπραγματεύεσαι».

Read previous post:
Ειδοποιητήρια ύψους 350 ευρώ για αγνοημένα χαράτσια

Στα 350 ευρώ θα ανέρχονται κατά μέσο όρο τα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια που θα αποστείλει η εφορία σε περίπου 1 εκατομμύριο...

Close