Σε καιρούς με γρήγορες αλλαγές, η εμπειρία μπορεί να είναι ο χειρότερος εχθρός. ~Jean Paul Getty | (Αμερικανός μεγιστάνας ) | 1892-1976

Τσάβι: «Ναι σε μια Μπαρτσελόνα δίχως τοξικότητα»

29 Μαρτίου, 2020

Ο Τσάβι πιστεύει ακράδαντα πως είναι πλέον έτοιμος να αναλάβει ρόλο προπονητή στην Μπαρτσελόνα, ωστόσο ξεκαθάρισε πως αυτό πρέπει να γίνει «σε ένα περιβάλλον αποδυτηρίων χωρίς τοξικότητα».
Ο 40χρονος νυν τεχνικός της Αλ Σααντ του Κατάρ, πέρασε τα πρώτα 18 χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας στο «Καμπ Νου», πραγματοποιώντας πάνω από 700 εμφανίσεις με το σύλλογο, κερδίζοντας στο διάστημα αυτό 25 τρόπαια.

Οι «μπλαουγκράνα» προσπάθησαν να πείσουν τον Τσάβι να διαδεχθεί στην τεχνική ηγεσία τον Ερνέστο Βαλβέρδε, όταν αυτός απολύθηκε στις 13 Ιανουαρίου, ωστόσο ο πρώην διεθνής Ισπανός μέσος ήταν τότε αρνητικός. Με αποτέλεσμα τη θέση να αναλάβει ο Κίκε Σετιέν.

«Ναι, δεν το κρύβω, τότε είχα αρνηθεί. Το σκέφτηκα όμως ξανά και ξανά και νομίζω πως είμαι έτοιμος να εργαστώ δίπλα σε ανθρώπους που εκτιμώ, που εμπιστεύομαι και που είναι αφοσιωμένοι στο σύλλογο και τη δουλειά τους», δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα «La Vanguardia» ο Τσάβι. Έθεσε, όμως, έναν απαραίτητο όρο: «Είναι ξεκάθαρο, επιθυμώ να αναλάβω ένα πρότζεκτ που θα είναι όλο δικό μου. Να ξεκινήσω από το μηδέν και να παίρνω εγώ όλες τις αποφάσεις. Δεν μπορεί να υπάρχει τοξικότητα στα αποδυτήρια». 

ΚΩΣΤΑΣ ΒΡΟΥΛΗΣ