Προσπαθώντας για το αδύνατο, κατορθώνουμε το καλύτερο δυνατό - Αύγουστος Στρίνμπεργκ

«Τρωάδες» του Ευριπίδη από το ΚΘΒΕ το φετινό καλοκαίρι

9 Αυγούστου, 2020

Τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σε συμπαραγωγή με το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΒΕΡΟΙΑΣ, και σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου παρουσιάζει το φετινό καλοκαίρι το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ).
Με φόντο την κατεστραμμένη Τροία, οι γυναίκες Τρωαδίτισσες αναμένοντας την ανακοίνωση της τύχης τους, θρηνούν για την άλωση της πόλης. Ανάμεσά τους η Εκάβη, παραδομένη στη μοίρα της, σηκώνει τα βάρη μιας ζωής από το ένδοξο παρελθόν στο τραγικό παρόν. Μέχρι το τέλος του έργου η μια συμφορά διαδέχεται την άλλη, με αποκορύφωμα τον θάνατο του εγγονού της, του Αστυάνακτα -τη μοναδική ελπίδα για τη μελλοντική αναβίωση της Τροίας- τον οποίο  οι Έλληνες αποφάσισαν να γκρεμίσουν από τα τείχη της πόλης. Οι δυνάμεις της καταστροφής μοιάζουν πλέον ανεξέλεγκτες, σχεδόν θεϊκές.
Η πρεμιέρα του έργου, με τη Γιώτα Φέστα στον ρόλο της Εκάβης, έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 20 Αυγούστου, στο Θέατρο Δάσους, στη Θεσσαλονίκη, όπου θα φιλοξενηθούν άλλες δύο παραστάσεις στις 21 και 22 Αυγούστου. Την Τετάρτη 26/8, τη «σκυτάλη» παίρνει το Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη» στη Βέροια, ακολουθεί στις 27/8 παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας, στη Νάουσα και από την Πέμπτη 17/9 έως και το Σάββατο 19/9, οι «Τρωάδες» επιστρέφουν για τρεις ακόμη παραστάσεις στο Θέατρο Δάσους, στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Εργασίες στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μηχανιώνας

Εργασίες συντήρησης επί της 27ης Επαρχιακής Οδού Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,...

Close