Η λύση της κυβέρνησης σ’ ένα πρόβλημα είναι συνήθως εξίσου κακή με το πρόβλημα  - Milton Friedman

Τριπλός αποκλεισμός για τους Έλληνες στο προολυμπιακό του καράτε

11 Ιουνίου, 2021

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων έμειναν οι τρεις εκπρόσωποι της Ελλάδας που αγωνίστηκαν σήμερα, πρώτη ημέρα του Προολυμπιακού τουρνουά καράτε στο Παρίσι. Ο Στέφανος Ξένος (-67κ.) έχασε στον α΄ γύρο από τον Ιορδανό Αλμασατφά με απόφαση των διαιτητών (3-2), αφού κανείς αθλητής δεν πήρε σημείο.
Στο Κάτα, η Τζορτζίνα Ξένου έκανε αξιόλογη προσπάθεια, πέρασε στον β΄ γύρο, αλλά δεν προχώρησε κι έτσι κατετάγη 15η μεταξύ 32 αθλητριών.
Την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε στα -55κ. η Μαρία Στόλη, η οποία επιβλήθηκε 2-0 της Ελβετής Σέρερ και 4-1 της Αλ Αϊμί (ΗΑΕ), όμως στη συνέχεια έπεσε πάνω στην πανίσχυρη Ρωσίδα Τσερνίσεβα και ηττήθηκε 1-0 μετά από μεγάλη μάχη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην επόμενη φάση η Τσερνίσεβα διέλυσε 8-0 την αντίπαλό της, ενώ στον ημιτελικό νίκησε 6-2! Η πρόκρισή της στον τελικό (και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο) έστειλε τη Στόλη στα ρεπεσάζ, όπου ηττήθηκε με απόφαση των διαιτητών (5-0) από την Αιγύπτια Γιασμίν Ατιά.
Ούτως ή άλλως, η σημερινή ήταν η ημέρα των «αουτσάιντερ» για την ελληνική αποστολή, αφού στις κατηγορίες τους υπήρχαν άλλα, πολύ πιο δυνατά ονόματα. Από αύριο που μπαίνουν στο παιχνίδι ο Διονύσης Ξένος (-75κ.) και η Βίκυ Πανετσίδου (-61κ.), η θερμοκρασία ανεβαίνει και το όνειρο της ολυμπιακής πρόκρισης είναι πιο πιθανό να πραγματοποιηθεί.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΑΙΟΣ