Για δύο πράγματα δεν πρέπει να θυμώσει ποτέ κανείς: Γι΄ αυτό που μπορεί να διορθώσει και γι΄ αυτό που δεν μπορεί να διορθώσει. Thomas Fuller, 1608-1661, Άγγλος στοχαστής

Τριπλασιάστηκαν οι ημέρες απουσίας των εργαζομένων της Tesla το 2018 σε σχέση με το 2017

20 Μαρτίου, 2019

Τριπλασιάστηκαν οι ημέρες απουσίας των εργαζομένων της Tesla το 2018 σε σχέση με το 2017. Συγκεκριμένα το προσωπικό στο μοναδικό εργοστάσιο συναρμολόγησης της Tesla στο Fremont της Καλιφόρνια καταγράφηκαν συνολικά 22.454 ημέρες απώλειας εργασίας το 2018, από τις 7.619 που ήταν το 2017, σύμφωνα με έκθεση που υποβλήθηκε από την Υπηρεσία Ασφάλειας και Υγείας της χώρας.

Η απότομη αύξηση των ημερών υποδηλώνει την σοβαρότητα των τραυματισμών, αναφέρουν οι άνθρωποι της εργασίας. Ωστόσο η εταιρεία αμφισβητεί το παραπάνω αποτέλεσμα της έκθεσης λέγοντας ότι δεν υπάρχει συσχέτιση των ημερών των απουσιών με τους τραυματισμούς. Η έκθεση δείχνει ότι η εταιρεία κατόρθωσε να ενισχύσει την παραγωγή της, διατηρώντας παράλληλα τον αριθμό των τραυματισμών σε συνάρτηση με την αύξηση των συνολικών ωρών εργασίας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η αντιπρόεδρος της Tesla, Laurie Shelby, ενώ επισήμανε ότι δεν υπήρξε απώλεια ζωής.

Σύμφωνα με την έκθεση τα δύο τρίτα των τραυματισμών πέρυσι ήταν τραύματα που είχαν να κάνουν με περιοχές του σώματος συμπεριλαμβανομένου του λαιμού, των ώμων, της πλάτης, των καρπών και των χεριών, ενώ οι περισσότεροι τραυματισμοί έχουν να κάνουν με μυϊκή καταπόνηση και γδαρσίματα. Ο στόχος της εταιρείας, δήλωσε η αντιπρόεδρος ότι, «είναι αναμφισβήτητα να έχουμε τα ασφαλέστερα εργοστάσια στον κόσμο».

Read previous post:
Έκθεση κλασικών αυτοκινήτων με την υποστήριξη της Ford στο «The Mall Athens»

Μία διαφορετική και ενδιαφέρουσα έκθεση κλασικών αυτοκινήτων που άφησαν τη δική τους σφραγίδα στις «χρυσές» σελίδες της αυτοκίνησης, θα έχουν...

Close