Εκατομμύρια είχαν δει το μήλο να πέφτει, αλλά μόνο ο Νεύτων ρώτησε γιατί. Bernard Baruch, 1870-1965, Αμερικανός επιχειρηματίας & πολιτικός

Τριάντα τρεις χιλιάδες ευρώ ατο «Σπίτι της Άρσις» για να έχει ασφαλιστική ενημερότητα

28 Φεβρουαρίου, 2020

Το ποσό των 33.000 ευρώ θα λάβει το επόμενο διάστημα η δομή της κοινωνικής οργάνωσης «Άρσις» για το κακοποιημένο παιδί, «το Σπίτι της Άρσις», ώστε να καλυφθούν ασφαλιστικές εισφορές, προκειμένου η δομή να έχει ασφαλιστική ενημερότητα και να μπορεί να διεκδικήσει και άλλα ποσά για άλλες δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με το υπουργείο Εργασίας. 
Τα παραπάνω ανέφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο η συντονίστρια Προσφυγικού – Μεταναστευτικού της Περιφέρειας Μελίνα Δερμεντζοπούλου, ενώ το θέμα είχε θέσει στην προηγούμενη συνεδρίαση ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γιαννούλης.
Σύμφωνα με την κ. Δερμεντζοπούλου, αυτού του είδους τα προνοιακά ιδρύματα επιχορηγούνται από την Περιφέρεια επικουρικά, λαμβάνοντας ωστόσο ένα ποσό από το υπουργείο Εργασίας, με βάση αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης. Το 2018, η Περιφέρεια έλαβε 1.100.000 ευρώ από το υπουργείο και επιχορήγησε 23 φορείς, ωστόσο δεν δόθηκε επιχορήγηση στην «Άρσις» γιατί δεν είχε άδεια λειτουργίας. Το 2019, η Περιφέρεια έλαβε και πάλι 1.100.000 ευρώ και επιχορήγησε 25 φορείς, μεταξύ των οποίων και το «Σπίτι της Άρσις», με 81.785 ευρώ. 
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο μίλησε και ο εκπρόσωπος της «Άρσις»  Νίκος Γαβαλάς, ο οποίος ζήτησε να βρεθεί λύση, με την οποία θα εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση της δομής και κάλεσε την Περιφέρεια να συνδράμει τη συνέχιση της λειτουργίας της. Από την πλευρά της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, η Δήμητρα Θωμά ζήτησε να ληφθεί απόφαση από το περιφερειακό συμβούλιο.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Σωτήρης Αβραμόπουλος έθεσε, από την πλευρά του, το ζήτημα της λειτουργίας εμπορικού καταστήματος όλες τις Κυριακές (ξεκινώντας από την Πρέβεζα και την Πιερία), με την αξιοποίηση της δυνατότητας που δίνουν οι υφιστάμενοι νόμοι και οι σχετικές αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών. Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για επιπτώσεις στο ωράριο και τη ζωή των εργαζομένων και τους μικρούς επαγγελματίες και κάλεσε το περιφερειακό συμβούλιο «να πάρει πολιτική απόφαση καταδίκης του μέτρου».
Απαντώντας, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου ανέφερε ότι «η απόφαση της αντιπεριφερειάρχη -και στη συνέχεια η τροποποίηση- έγινε σύμφωνα με τον νόμο και όπως ορίζουν οι διατάξεις, δηλαδή με διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς». Διευκρίνισε, δε, ότι «το πρόβλημα δημιουργήθηκε εκ των υστέρων, γι αυτό και άνοιξε η επιχείρηση με την εγκύκλιο του υπουργείου οικονομίας και οικονομικών» και πρόσθεσε ότι «αυτή η απόφαση μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, αν υπάρχει αίτημα και ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς».
Στην αρχή της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο πρόεδρος Βενιαμίν Καρακωστάνογλου συνεχάρη τον Απόστολο Τζιτζικώστα για την εκλογή του στην προεδρία της Επιτροπής των Περιφερειών, ενώ στο θέμα αναφέρθηκαν και εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Από την πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι θα βάλει τα δυνατά του για να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, διατηρώντας πάντα ως απόλυτη προτεραιότητά του την Κεντρική Μακεδονία.
Π.Γ.
 

Read previous post:
ΤΑΙΠΕΔ: Παρατείνεται έως τις 23 Μαρτίου η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους υποψήφιους επενδυτές για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας

Παρατείνεται έως την 23η Μαρτίου η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους υποψήφιους επενδυτές για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, όπως ανακοίνωσε το...

Close