Το δικαίωμα να λες τη γνώμη σου δεν συνεπάγεται αυτόματα το δικαίωμα να σε παίρνουν στα σοβαρά, Hubert Humphrey, 1911-1978, Αμερικανός πολιτικός, αντιπρόεδρος ΗΠΑ

Τρεις διεθνούς κύρους καλλιτέχνες, θα στολίσουν το φετινό Χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Φλωρεντία

10 Δεκεμβρίου, 2019

Στη Φλωρεντία ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της πόλης παίρνει μία πραγματικά αισθητική και καλλιτεχνική μορφή: από τις 8 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, ο αστικός ιστός της και οι δημόσιοι χώροι γεμίζουν από βίντεο-προβολές, δημιουργικές φωταγωγήσεις και δρώμενα από καλλιτέχνες, εγκαταστάσεις και άλλες πολιτιστικές παραγωγές, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων F-Light(Firenze Light Festival).

Επίκεντρο και νεωτερισμός των φετινών εκδηλώσεων είναι το «Δέντρο του καλλιτέχνη», δηλ. η ιδέα να εμπιστευθεί η πόλη σε κάποιον εγνωσμένης αξίας καλλιτέχνη τον στολισμό του πατροπαράδοτου εθίμου. Έτσι, δημιουργοί όπως οι διεθνούς κύρους καλλιτέχνες Μικελάντζελο Πιστολέτο, Μίμο Παλαντίνο και Ντομένικο Μπιάνκι, δεν θα πλουμίσουν τα δέντρα με απλά στολίδια, αλλά με προσωπικές καλλιτεχνικές δημιουργίες, αποστάλαγμα της δημιουργικής τους έρευνας και της θεωρίας τους για τον συμβολισμό της τέχνης, που θα τεθούν στην υπηρεσία της πόλης και των εορταστικών της εκδηλώσεων.

Στο σύνολό τους, οι στολισμοί αυτοί θα έχουν ένα κοινό θέμα: τα 50 χρόνια από την κατάκτηση της Σελήνης, ως σύμβολο της αστείρευτης περιέργειας του ανθρώπου και της ανεμπόδιστης βούλησής του να ξεπεράσει την πεπερασμένη φύση και την όποια δεσμευτική ιστορική τελεολογία.

Read previous post:
Ευρωβαρόμετρο: Να δοθεί προτεραιότητα στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, ζητούν οι Έλληνες

Τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ελευθερία του λόγου και η ισότητα των φύλων βρίσκονται στην κορυφή των θεμελιωδών αξιών της ΕΕ,...

Close