Ο φασισμός δεν ορίζεται από τον αριθμό των θυμάτων, αλλά από τον τρόπο που τα σκοτώνει. Jean-Paul Sartre, 1905-1980, Γάλλος φιλόσοφος

Τρέιλερ, ενόψει της σειράς anime «Trese»

11 Ιουνίου, 2021

Στις 11 Ιουνίου καταφθάνει στο Netflix η σειρά anime «Trese», βασισμένη στη φερώνυμη σειρά κόμικ των Budjette Tan και KaJO Baldisimo. Όπως προκύπτει από το τρέιλερ που δόθηκε στη δημοσιότητα, στη Μανίλα, όπου μυθικά πλάσματα του φιλιππινέζικου φολκλόρ ζουν, κρυμμένα, ανάμεσα στους ανθρώπους, η Alexandra Trese βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν υπόκοσμο μοχθηρών υπερφυσικών όντων.

«Όταν ο ήλιος δύει στην πόλη της Μανίλα, μην τολμήσεις να στρίψεις σε λάθος δρόμο και να καταλήξεις σ’ εκείνη την κακοφωτισμένη πλευρά του μετρό, όπου τα aswang (σ.σ. κακά πνεύματα του φιλιππινέζικου φολκλόρ που αλλάζουν όψη) διευθύνουν τα πλέον καταζητούμενα δίκτυα απαγωγών, όπου οι karpe (σ.σ. ψηλά, μυώδη, σκουρόχρωμα, τριχωτά πλάσματα που συχνά κάθονται σε κλαδιά δέντρων για να καπνίσουν) είναι τα αφεντικά του εγκλήματος και τα engkantos (σ.σ. πνεύματα που έχουν τη δυνατότητα να εμφανίζονται με ανθρώπινη μορφή) περνούν μέσα από τις ρωγμές και κλέβουν τα πιο πολύτιμα πράγματα που έχεις. Όταν ένα έγκλημα αρχίζει να γίνεται περίεργο, η αστυνομία καλεί την Alexandra Trese» διαβάζουμε στην ανακοίνωση της έκδοσης, στις 9 Δεκεμβρίου του 2005, του πρώτου κόμικ της σειράς από τον εκδοτικό οίκο Alamat Comics.

Λόγω της ειδίκευσής της στο υπερφυσικό, ο αξιωματικός της αστυνομίας Captain Guerrero συχνά καλεί την Alexandra, η οποία με τη βοήθεια των Kambal, δύο μυστηριωδών και μαγικών πλασμάτων με αβέβαιες δυνάμεις, προστατεύει τους δρόμους της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων από τα μυθικά όντα.

Στην τηλεοπτική σειρά anime, τη φωνή της δανείζει στην Alexandra η Καναδή ηθοποιός, μοντέλο, επιχειρηματίας και συγγραφέας Shay Mitchell, γνωστή μας από τον ρόλο της ως Emily Fields στη σειρά «Pretty Little Liars» και ως Peach Salinger στη σειρά «You».