Στα χρόνια των πολιτικών ταραχών, η μεγαλύτερη δυσκολία δεν είναι να κάνεις το καθήκον σου, αλλά να ξέρεις ποιο είναι καθήκον σου. Louis Gabriel de Bonald, 1754-1840, Γάλλος στοχαστής

Τραυματίστηκε από αντικανονικό χτύπημα ο Διονύσης Ξένος

12 Ιουνίου, 2021

Η ατυχία, αλλά και η αδικία, είχαν «ραντεβού» με τον Διονύση Ξένο στο προολυμπιακό τουρνουά του Παρισιού. Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο καράτε κληρώθηκε να αντιμετωπίσει στον πρώτο του αγώνα της κατηγορίας -75κ. τον πολύ δυνατό Αιγύπτιο Αμπντελαζίζ. Έγινε μεγάλη μάχη και στην εκπνοή ο Έλληνας δέχτηκε αντικανονικό χτύπημα στη μύτη και υπέστη κάταγμα ρινικού οστού. Παρόλα αυτά οι κριτές μέτρησαν τον πόντο υπέρ του Αιγύπτιου ο οποίος επικράτησε 7-6. ‘Αδοξο τέλος στο όνειρο για τον πρωταθλητή του Οδυσσέα Πετρούπολης.

Νωρίτερα, η Βίκυ Πανετσίδου έδωσε τον καλύτερο εαυτό της στα -61κ. όμως μια αδράνεια στο ξεκίνημα του αγώνα με την Αγερινή Μίντι, είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί νωρίς πίσω στο σκορ και τελικά να αποκλειστεί. 

Η παρουσία των Ελλήνων στο προολυμπιακό τουρνουά ολοκληρώνεται αύριο με την Έλενα Χατζηλιάδου (+61κ.) και τον Γιώργο Τζάνο (+75κ.) να κρατούν στα χέρια τους τις τελευταίες ελληνικές ελπίδες για εκπροσώπηση στο Τόκιο. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΑΙΟΣ