Ο ηγέτης πρέπει να είναι πρακτικός και ρεαλιστής, πρέπει όμως να μιλάει σαν οραματιστής και ιδεολόγος - Έρικ Χόφφερ

Τραπεζικό sell off στο Χρηματιστήριο

4 Οκτωβρίου, 2018

Προσπάθεια αντίδρασης στην Ευρώπη, με το Μιλάνο στο επίκεντρο. Ωστόσο οι πρώτες… αψιμαχίες πωλητών vs αγοραστών δείχνουν αμφίρροπες καθώς στο Παρίσι ο CAC αντιδρά 0,22% στις 5.480 ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ ενισχύεται 0,87% στις 20.740 μονάδες.

Εύλογα οι traders περιμένουν πλέον την απάντηση των Βρυξελλών στην όποια συμβιβαστική κίνηση της Ρώμης. Πάντως, ασχέτως αυτών των εξελίξεων, σε βραχυπρόθεσμο χρόνο θα πρέπει να προσεχθεί πως μεσοπρόθεσμα έχει επιβαρυνθεί αισθητά ο επενδυτικός κίνδυνος συνολικά για την Ευρώπη, κάτι που επισημαίνεται και από τη Morgan Stanley.

Σε αυτό το περιβάλλον επιχειρούν να κινηθούν traders και επενδυτές στο ΧΑ, έχοντας να διαχειριστούν εκτός από τις έξωθεν εξελίξεις και αυτές που «τρέχουν» εντός και αφορούν κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος μετά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης βρίσκεται στο επίκεντρο εκτεταμένων ρευστοποιήσεων.

Ετσι ο μεν ΔΤΡ βουτά κατά 14% και ο Γενικός Δείκτης χάνει σχεδόν 4%. Το 60% της αξίας συναλλαγών πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο, ποσοστό ενδεικτικό της επικέντρωσης των traders, ωστόσο συγκριτικά ικανοποιητικά κινούνται και μετοχές των Grivalia, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΤΙΤΑΝ, Μυτιληναίου, ΟΤΕ, Jumbo,  ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή κ.α.

Εως το 1,24 ευρώ η μετοχή της ΔEH, υπό το βάρος και νέων πωλήσεων/πιέσεων σε ακόμη ένα χαμηλό.

Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει στον τραπεζικό κλάδο, με την Πειραιώς στο στόχαστρο και τους πωλητές να στρέφονται και προς τις άλλες τρεις μετοχές του κλάδου. Εως 29% χαμηλότερα, σε νέα χαμηλά 1,18 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς. Με απώλειες 23% στο 0,48 ευρώ η μετοχή της Eurobank.

Πηγή euro2day.gr

Read previous post:
Α1 ανδρών (2018-19): Αφιέρωμα στον Κολοσσό Ρόδου

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Πρόεδρος:                Μιχάλης Κόκκινος Ετος Ιδρυσης:            1963 Χρώματα:                 Μπλε-Λευκό Γραφεία ΚΑΕ:             Πλατεία Βρούχου 1 - Ρόδος 85100 Τηλέφωνο:               ...

Close