Τίποτα δεν μπορεί να είναι πολιτικά ορθό, αν είναι ηθικά λάθος. Daniel O’ Connell, 1776-1847, Ιρλανδός πολιτικός

Τραμπ: «Η Ευρωπαϊκή Ενωση κάνει πιθανότατα τόσο κακό όσο και η Κίνα»

1 Ιουλίου, 2018

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνέκρινε τις εμπορικές πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης με της Κίνας κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, το μοναδικό μέσο ενημέρωσης που έχει επιλέξει για να τον ενημερώνει, όπου αισθάνεται άνετα μιλώντας με τους φιλικούς δημοσιογράφους του και το οποίο χρησιμοποιεί ως δεξαμενή «ταλέντων» για την στελέχωση του Λευκού Οίκου.
«Η Ευρωπαϊκή Ενωση κάνει πιθανότατα τόσο κακό όσο και η Κίνα, μόνο που είναι πιο μικρή», δήλωσε ο Τραμπ.
Οι Ευρωπαίοι «είχαν τον περασμένο χρόνο εμπορικό πλεόνασμα ύψους 151 δισεκατομμυρίων δολαρίων…Κι΄από πάνω ξοδεύουμε μια περιουσία στο ΝΑΤΟ για να τους προστατεύει», είπε.
«Είναι τρομερό αυτό που μας έχουν κάνει. Ολοια αγαπάμε κατά κάποιον τρόπο την Ευρωπαϊκή Ενωση», αλλά αυτές οι χώρες «μάς φέρονται πολύ άσχημα. Μάς φέρονται πολύ άδικα».
Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να συστήσει κοινό μέτωπο με τους συμμάχους των ΗΠΑ κατά της Κίνας, ο Τραμπ απάντησε αρνητικά.
«Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν τα αγροτικά μας προϊόντα. Με κάθε ειλικρίνεια, έχουν τους δικούς τους αγρότες και άρα θέλουν να προστατεύσουν τους αγρότες τους. Αλλά εμείς δεν προστατεύουμε τους δικούς μας», είπε.

 

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Περικοπές στον προϋπολογισμό των ειρηνευτικών αποστολών του ΟΗΕ

Τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών έφθασαν την περασμένη νύκτα σε συμφωνία για την χρηματοδότηση με λιγότερα από 7 δισεκατομμύρια...

Close