Η ζωτικότητα δεν φαίνεται μόνο στη δυνατότητα να επιμένεις, αλλά και στη δυνατότητα να μπορείς να ξεκινάς πάλι από την αρχή. Francis Scott Fitzgerald, 1896-1940, Αμερικανός συγγραφέας

Τουλάχιστον 800 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους λόγω δασικής πυρκαγιάς στην Ισπανία

3 Νοεμβρίου, 2023

Δασική πυρκαγιά, που ενισχύεται από τους ισχυρούς ανέμους, μαίνεται σήμερα στην ανατολική Ισπανία, όπου τουλάχιστον 800 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μπροστά στην πύρινη λαίλαπα, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Η πυρκαγιά, που ξέσπασε χθες, Πέμπτη, το απόγευμα στο χωριό Μοντιτσέλβο στην παραλιακή περιφέρεια Βαλένθια, κατέκαψε ήδη 10.000 έως 14.000 στρέμματα, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε μήνυμα στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 800 έως 850 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν μέχρι τώρα.

Άνεμοι που πνέουν με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα δυσκολεύουν το έργο των 200 πυροσβεστών που έχουν κινητοποιηθεί για την πυρκαγιά.

Οι σφοδροί άνεμοι κατέστησαν αδύνατη τη χρήση πυροσβεστικών αεροσκαφών χθες, όμως οι τοπικές αρχές ελπίζουν σε βελτίωση των μετεωρολογικών συνθηκών που θα τους επιτρέψει να τα χρησιμοποιήσουν σήμερα.

Η Ισπανία πλήττεται από χθες από σφοδρούς ανέμους, καθώς η καταιγίδα Κιάραν επηρεάζει τη δυτική Ευρώπη. Η καταιγίδα έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον δέκα ανθρώπων στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και μίας νεαρής γυναίκας από πτώση δέντρου στο κέντρο της Μαδρίτης.

ΦΩΤΟ  EPA/Natxo Frances