Συγχωρώ τους ανθρώπους όταν δε συμφωνούν με την άποψή μου, αλλά δεν τους συγχωρώ όταν δε συμφωνούν με τη δική τους. - Ταλεϋράνδος, 1754-1838, Γάλλος υπουργός Εξωτερικών

Τοποθετήσεις Δ. Παπαδημούλη – Μ.Σπυράκη μετά τη Σύνοδο της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-ΠΓΔΜ

20 Σεπτέμβριος, 2018

Τη βεβαιότητα πως στη Βουλή των Ελλήνων θα υπάρξει πλειοψηφία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, εφόσον η ΠΓΔΜ υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη συμφωνία, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-ΠΓΔΜ που διεξήχθησαν χθες και σήμερα στα Σκόπια.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία. Είμαι βέβαιος ότι εάν η δική σας πλευρά κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και κάνει όλες τις απαραίτητες συνταγματικές αλλαγές όπως συμφωνήσαμε, τότε η Βουλή των Ελλήνων θα κυρώσει τη Συμφωνία» ανέφερε ο κ.Παπαδημούλης, απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση.

Ο κ.Παπαδημούλης επισήμανε ότι μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και της Συμφωνίας Φιλίας ΠΓΔΜ-Βουλγαρίας, υπάρχει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μεγαλύτερο κλίμα υποστήριξης προς τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της ΠΓΔΜ.

«Μετά από πολλά χρόνια που δεν υπήρχε πρόοδος και μετά από πολλά χρόνια που η χώρα σας βρισκόταν στην αίθουσα αναμονής, τώρα είμαστε έτοιμοι, όλα τα πολιτικά κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αριστερά και δεξιά, να υποστηρίξουμε τον ευρωπαϊκό σας προσανατολισμό» σημείωσε.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη καταψήφισε την Έκθεση Συστάσεων της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-ΠΓΔΜ γιατί, όπως εξήγησε, η ΠΓΔΜ δεν είναι ακόμα έτοιμη να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και ως εκ τούτου δεν πρέπει να της χορηγηθεί ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων.

Η κ.Σπυράκη, σε δηλώσεις της προς μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας μπορώ να επαναλάβω εδώ ότι στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζουμε την ύπαρξη «μακεδονικής» εθνικότητας και «μακεδονικής» γλώσσας» πρόσθεσε.

Read previous post:
Η Βρετανία προετοιμάζεται για ένα Brexit χωρίς επίτευξη συμφωνίας

Η Βρετανία προετοιμάζεται για ένα Brexit χωρίς επίτευξη συμφωνίας για τους όρους αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτός και αν...

Close