Ο κόσμος μπορεί να είναι όσο θέλει σκοτεινός, όμως αρκεί να παρεμβάλουμε ένα κομμάτι ελληνικής ζωής, για να φωτιστεί αμέσως άπλετα. Friedrich Wilhelm Nietzsche, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

Τον αποτροπιασμό του για τον βανδαλισμό τάφων στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Αθήνας, εκφράζει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

7 Μαΐου, 2018

Τον αποτροπιασμό σύσσωμου του ελληνικού Εβραϊσμού εκφράζει με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, αναφερόμενο στους βανδαλισμούς σε τάφους που προκάλεσαν άγνωστοι στο εβραϊκό τμήμα του Γ’ Νεκροταφείου Αθήνας, στη Νίκαια, την περασμένη Παρασκευή.

Στην ανακοίνωσή του το Ισραηλιτικό Συμβούλιο κάνει λόγο για προσβολή της ηθικής αξίας του σεβασμού των νεκρών, τονίζοντας ότι η απάθεια είναι ουσιαστικά επιστροφή στην πιο σκοτεινή περίοδο της ιστορίας, και καλεί τις Αρχές και τους ανθρώπους των γραμμάτων και του πολιτισμού να εκφράσουν την αντίδρασή τους στον αντισημιτισμό.

Η ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος έχει ως εξής:

«Δεν είναι απλά ένα ακόμα περιστατικό αντισημιτισμού. Δεν αποτελεί μόνον ασέβεια προς τη μνήμη των νεκρών αδελφών μας, προσβάλλει την ηθική αξία του σεβασμού των νεκρών που πρεσβεύουν και υιοθετούν οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες και ο ίδιος ο πολιτισμός μας. Εάν παραμείνουμε απαθείς θεατές των αποτρόπαιων πράξεων που εκπορεύονται από τους οπαδούς του μίσους και του φανατισμού, θα είναι σαν να ανοίγουμε εμείς, ξανά, τις πόρτες στη βαρβαρότητα, επιτρέποντας την επιστροφή στην πιο σκοτεινή περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας. Στην περίοδο που τα ανθρώπινα όντα έχασαν την ανθρώπινη υπόστασή τους.

Ο αντισημιτισμός δεν είναι παρά το σύμπτωμα εκείνης της σκοτεινής περιόδου, που είμαστε βέβαιοι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θέλει να βιώσει ξανά.

Καλούμε τις Αρχές του τόπου, τους κοινωνικούς φορείς και τους εκπροσώπους των γραμμάτων, της τέχνης και του πολιτισμού, να δώσουν ένα δυναμικό παρών, δίπλα στην εβραϊκή κοινότητα, δηλώνοντας τη σθεναρή αντίδρασή τους στον αντισημιτισμό».

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Εγκρίθηκε από τη ΔΕΗ η έναρξη της διαδικασίας πώλησης των λιγνιτικών μονάδων

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία σήμερα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη, η έναρξη της διαδικασίας πώλησης των...

Close