Υπάρχει σήμερα μια εθνικότητα ευρωπαϊκή, όπως στον καιρό του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη υπήρχε μια εθνικότητα ελληνική. Victor Hugo, 1802-1885, Γάλλος συγγραφέας

Τολό: Πρωταγωνιστής στην 4η στάση του Peloponnese Food Stories

20 Σεπτεμβρίου, 2022

Στην 4η στάση του “Peloponnese Food Stories – Ιστορίες γεύσεων, ανθρώπων, πολιτισμού”, στο Τολό ξεναγήθηκε πλήθος κόσμου που συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Τολού  και συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον δήμο Ναυπλιέων, το Επιμελητήριο Αργολίδας, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου, με την υποστήριξη των Ενώσεων Ξενοδόχων Ναυπλίου και Ξενοδόχων ‘Αργους – Μυκηνών.

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Πελοποννήσου το οποίο συνεχίζει το ιδιαιτέρως επιτυχημένο «γαστρονομικό δρομολόγιο» μαγείρεψε και σέρβιρε μία πληθώρα από δράσεις όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν. 

Η θεματική εμπειρία ξεκίνησε στις 19:00 το απόγευμα με άπλετη μουσική, open air έκθεση τοπικών προϊόντων με πρωταγωνιστές το κρασί, το ελαιόλαδο, το μέλι, τα γλυκά του κουταλιού καθώς και τα τυριά της περιοχής, live cooking από τους καλεσμένους chef, Χαράλαμπο Φαναριώτη, chef του 3SIXTY Grill Dining με έδρα το Ναύπλιο, Νικολέττα Ταλαγάνη, chef του εστιατορίου Maria’s Restaurant με έδρα το Τολό καθώς και Γιώργος Φασίλης, private chef από τo Κρανίδι Ερμιονίδας. Επίσης οι επισκέπτες απήλαυσαν ιδιαίτερα cocktails από τους bartenders της περιοχής, γευσιγνωσίες κρασιού, μελιού και φαγητού, ενώ για τους μικρούς φίλους του φεστιβάλ, οι δραστηριότητες ήταν άφθονες.

Το βιωματικό αφήγημα του «Peloponnese Food Stories», το οποίο εντάσσεται σε μία σειρά δράσεων για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της κάθε περιοχής, έχει αφήσει έντονο το αποτύπωμά του στη πρώτη του φετινή εκδοχή, θέτοντας σε πρώτο πλάνο την ιστορία, τη μαγειρική, τα τοπικά προϊόντα, τη λαογραφία, τον πολιτισμό και τον οικοτουρισμό.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς όλους τους συνδιοργανωτές, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, Κωνσταντίνος Μαρινάκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, Φώτης Δαμούλος, ο δήμαρχος Ναυπλίων, Δημήτρης Κοστούρος, ο πρόεδρος Επαγγελματιών Τολού, Παναγιώτης Ιωάννου και ο βουλευτής Αργολίδας, Γιάννης Ανδριανός.
Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, ‘Αννα Καλογεροπούλου τόνισε χαρακτηριστικά: «To “Peloponnese Food Stories” θέτει σε πρώτο πλάνο το γαστρονομικό πλούτο ολόκληρης της Περιφέρειας. Είναι άλλωστε υποχρέωσή μας να αναδείξουμε και να προωθήσουμε την πελοποννησιακή γη και τα τοπικά προϊόντα τα οποία αποτελούν τους πρεσβευτές μας».

Η κα Καλογεροπούλου συνεχίζει λέγοντας, πως «μέσα από τις πρώτες ύλες εξωτερικεύεται ο πολιτισμός, η ταυτότητα και η ιστορία μας. Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Πελοποννήσου αποτελεί ένα μεγάλο σταθμό καθώς και μία μοναδική βιωματική εμπειρία».
Κλείνοντας, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, σημείωσε ότι «στόχος μας είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων μέσα από τις οποίες συμμετέχουν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις και εμπλέκονται ενεργά οι τοπικές κοινωνίες!».

Κ.Χ.