Λογικοί είναι αυτοί που προσπαθούν να προσαρμόσουν τον εαυτό τους στον κόσμο. Παράλογοι, αυτοί που προσπαθούν να προσαρμόσουν τον κόσμο στον εαυτό τους. Γι’ αυτό, το μέλλον της ανθρωπότητας εξαρτάται από τους παράλογους - Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω

Το υπ. Παιδείας της Γαλλίας καταδικάζει τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον εκπαιδευτικού που αποφάσισε να αλλάξει φύλο

24 Μαΐου, 2018

Το υπουργείο Εθνικής Παιδείας της Γαλλίας καταδίκασε σήμερα την επίθεση που δέχτηκε μια εκπαιδευτικός αφότου η απόφασή της να αλλάξει φύλο γνωστοποιήθηκε στους γονείς των μαθητών της και στη συνέχεια κυκλοφόρησε σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

“Καταδικάζουμε κάθε δήλωση και πράξη” προκατάληψης εναντίον της εκπαιδευτικού. “Βασική υποχρέωσή μας είναι προστατεύουμε τα δικαιώματα και την ελευθερία των λειτουργών και των υπαλλήλων”, τόνισε το υπουργείο.

Όλα ξεκίνησαν με την ανάρτηση, σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ενός e-mail που έστειλε η διεύθυνση του κολεγίου του Σεν-ε-Μαρν, στην περιοχή του Παρισιού, στο εσωτερικό δίκτυο του σχολείου. Η διευθύντρια εξηγούσε στο κείμενο αυτό στους γονείς των μαθητών ότι τους ενημέρωσε η ίδια ότι ο καθηγητής τους των γαλλικών επρόκειτο να ξεκινήσει τη διαδικασία αλλαγής φύλου για να γίνει γυναίκα. “Θα ήθελε να τον αποκαλείτε κυρία και όχι κύριο”, διευκρίνισε.

Η δημοσιοποίηση της επιστολής, στην οποία αναφέρονταν τα στοιχεία της εκπαιδευτικού, οδήγησε τις τελευταίες ημέρες σε σωρεία αντιδράσεων και προσβλητικών εκφράσεων εναντίον της. Την Τετάρτη η υπουργός Ισότητας Μαρλέν Σκιαπά ανακοίνωσε ότι συγκάλεσε τη διυπουργική επιτροπή για την καταπολέμηση του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και του μίσους κατά των ΛΟΑΔ. “Οι διαφυλικοί αξίζουν τον άνευ όρων σεβασμό μας και έχουν τα ίδια δικαιώματα με οποιονδήποτε άλλον”, τόνισε.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Παιδείας, δεν είναι η πρώτη φορά που ένας καθηγητής ή κάποιος εργαζόμενος σε σχολείο αποφασίσει να αλλάξει φύλο. Δεν υπάρχει όμως κάποια προκαθορισμένη διαδικασία για τον χειρισμό μιας τέτοιας κατάστασης.

“Γενικά, εμπιστευόμαστε τους διεθυντές των σχολείων για να χειριστούν με τον καλύτερο τρόπο και με τακτ αυτές τις καταστάσεις”, ανέφερε.

Read previous post:
“Τέλος εποχής” έπειτα από 24 χρόνια συνεχούς θητείας του Μίχαελ Χόιπλ

"Τέλος εποχής " για την αυστριακή πρωτεύουσα, αποτελεί η σημερινή αποχώρηση, έπειτα από ολόκληρα 24 χρόνια θητείας, του δημάρχου και...

Close