Η βία, είτε φυσική είτε ψυχική, είναι μια αναζήτηση της ταυτότητας και του νοήματος. Όσο λιγότερη ταυτότητα, τόσο μεγαλύτερη βία. Marshall McLuhan, 1911-1980, Καναδός επικοινωνιολόγος

Το Ταμείο των ΗΕ για τα Παιδιά στέλνει χειρουργικές μάσκες και προστατευτικές στολές στην Κίνα

29 Ιανουαρίου, 2020

Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (Unicef) ανακοίνωσε σήμερα ότι έστειλε 6 τόνους βοήθειας στην Κίνα, περιλαμβανομένων χειρουργικών μασκών και προστατευτικών στολών για το ιατρικό προσωπικό, προκειμένου να βοηθήσει τη χώρα να αντιμετωπίσει την επιδημία του νέου κοροναϊού.

Το φορτίο με τη βοήθεια, που εστάλη από τη Δανία, αφίχθη στη Σανγκάη και κατόπιν μεταφέρθηκε στην Ουχάν, όπου ξεκίνησε η επιδημία, διευκρίνισε η UNICEF σε ένα δελτίο τύπου που εστάλη από τη Νέα Υόρκη. Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες αναμένονται νέες παραδόσεις, συμπληρώνεται.

«Ο κοροναϊός εξαπλώνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε κάθε αναγκαίο μέσο για να το σταματήσουμε» υπογραμμίζει στο δελτίο τύπου η διευθύντρια της Unicef Ενριέτα Φορ.

«Μπορεί να μην γνωρίζουμε αρκετά σχετικά με τις επιπτώσεις του ιού στα παιδιά ή για το πόσα παιδιά έχουν πιθανόν μολυνθεί, όμως, γνωρίζουμε ότι η στενή παρακολούθηση και η πρόληψη είναι καίριας σημασίας. Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας» σημείωσε η αξιωματούχος.

Ο νέος κοροναϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 133 ανθρώπους, ενώ έχουν καταγραφεί 5.974 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα (εκτός του Χονγκ Κονγκ).

Read previous post:
487,5 εκατ. ευρώ άντλησε σήμερα το Δημόσιο κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας

Το ποσό των 487,5 εκατ.

Close