Οι σημερινές παραδοξότητες είναι οι αυριανές προκαταλήψεις - Μαρσέλ Προυστ

Το «στοπ» στο πρωτάθλημα Βελγίου φέρνει ένταση με την UEFA

3 Απριλίου, 2020

Οι επικεφαλής της Ομοσπονδίας (RBFA) και της ποδοσφαιρικής Λίγκας (Pro League) του Βελγίου είχαν τηλεδιάσκεψη με την UEFA για να συζητήσουν το θέμα της οριστικής διακοπής στο πρωτάθλημα της χώρας, που σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία θα μπορούσε να οδηγήσει στον αποκλεισμό των βελγικών ομάδων από τις διασυλλογικές διοργανώσεις της.

Η RBFA και η Pro League υποστήριξαν ότι «πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες κάθε πρωταθλήματος», χαρακτηρίζοντας τις συζητήσεις που είχαν ως «εποικοδομητικές». Άλλη μια τηλεδιάσκεψη με την UEFA θα πραγματοποιηθεί σε μια εβδομάδα, ενώ η συνέλευση της Λίγκας, η οποία θα πρέπει να εγκρίνει τη διακοπή στα δύο κύρια πρωταθλήματα και να επικυρώσει τη στέψη της Μπριζ ως πρωταθλήτριας, έχει προγραμματιστεί για τις 15 Απριλίου.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, επανέλαβε ότι «οι Βέλγοι και άλλοι που θα μπορούσαν να σκεφτούν να τους μιμηθούν κινδυνεύουν να υπονομεύσουν τη συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά Κύπελλα την επόμενη περίοδο».

Επίσης, ο Σλοβένος επικεφαλής του σώματος που διοικεί το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο επιβεβαίωσε την αντίθεση θέση του στην πρόταση που υπέβαλε χθες το διοικητικό συμβούλιο της Pro League, για να διακόψει οριστικά τα εφετινά επαγγελματικά πρωταθλήματα στο Βέλγιο.

«Το ποδόσφαιρο δεν είναι σε καμία περίπτωση το ίδιο χωρίς το κοινό, όμως είναι πολύ καλύτερο να παίζουμε χωρίς θεατές, έτσι ώστε τουλάχιστον να επιστρέψει στην τηλεόραση κάτι, παρά τίποτα. Νομίζω ότι αυτό θα συμβεί μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου», υπογράμμισε ο Τσέφεριν.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ

Read previous post:
Σ. Τσιόδρας: 99 νέα κρούσματα, 1.613 συνολικά, 59 θάνατοι

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 99 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον...

Close