Έχει γίνει συνήθεια να διακηρύσσουμε τα δικαιώματά μας με απώτερο σκοπό να αμελήσουμε τα καθήκοντά μας. - Nicolás Gómez Dávila, 1913-1994, Κολομβιανός συγγραφέας

«Το Step to the ArtCosmogym ήρθε για να μείνει»

7 Νοεμβρίου, 2017

Ενθουσιασμένοι δήλωσαν όσοι πρωταθλητές της ενόργανης και της ρυθμικής γυμναστικής, βρέθηκαν το σαββατοκύριακο στο Ολυμπιακό Κέντρο πυγμαχίας «Γιώργος Στεφανόπουλος», στο Περιστέρι και παρακολούθησαν τις δύο παραστάσεις με χορογραφίες και ανατρεπτικά προγράμματα, του «Step to the ArtCosmogym». Μετείχαν 27 ομάδες με 620 αθλητές και αθλήτριες και η Αργυρώ Αφράτη, ήταν η γκεστ σταρ της διοργάνωσης. Η πρωταθλήτρια της ενόργανης παρουσίασε κατά την έναρξη το δικό της πρόγραμμα και στις δηλώσεις της τόνισε: «Με πολύ μεγάλη χαρά συμμετείχα στο Step to the Art, που προωθεί και αναδεικνύει τη γυμναστική και δίνει την ευκαιρία, σε αθλητές και αθλήτριες, χωρίς το άγχος της βαθμολογίας, να παρουσιάσουν στο κοινό τις ιδέες τους». 

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Συμεών Σκουτέρης, τόνισε: «Το step to the ArtCosmogym ήρθε για να μείνει. Θέλουμε να φέρουμε ολοένα και περισσότερα παιδιά στη γυμναστική, να χαρούν και να διασκεδάσουν αυτή την γιορτή. Στόχος μας, να αναπτύξουμε τη διοργάνωση σε όγκο και απαιτήσεις και να την καθιερώσουμε, παρουσιάζοντας κάτι πρωτοποριακό».

Από τη δική της μεριά, η παλιά πρωταθλήτρια της ρυθμικής Μορφούλα Ντώνα, που βρέθηκε εκεί με την ομάδα της, δήλωσε: «Πρόκειται για μια διοργάνωση με μεγάλα οφέλη για τη γυμναστική, μια δυνατότητα που δίνεται σε αθλητές και αθλήτριες να δοκιμαστούν χωρίς το άγχος της βαθμολογίας και να αναδείξουν τα ταλέντα και δυνατότητές τους. Είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετείχα με την ομάδα μου και απόλυτα ικανοποιημένη από την εκτέλεση του προγράμματός μας». 

Τα «φώτα» στράφηκαν και στην ομάδα των Special Olympics Hellas, από το κλιμάκιο της Θεσσαλονίκης, που άνοιξε τις παραστάσεις καταχειροκροτούμενη. Η προπονήτριά τους Σοφία Βουκαντσή είπε συγκινημένη: «Τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα. Περίμεναν πώς και πώς την εκδήλωση και προετοιμάζονταν με κέφι και χαρά. Είχαν στόχο και κίνητρο και επιπλέον καταχάρηκαν παρακολουθώντας και τις υπόλοιπες χορογραφίες»

Στις κερκίδες βρέθηκε μεταξύ άλλων και η πρωταθλήτρια της ρυθμικής Βαρβάρα Φίλιου, που είπε: «Αυτή η διοργάνωση δίνει ώθηση στα παιδιά που ασχολούνται με τη γυμναστική να συνεχίσουν, ενώ αποκτούν και εμπειρίες παρουσιάζοντας τα προγράμματά τους στο κοινό. Προσωπικά ήρθα και για να χειροκροτήσω την ομάδα των Special Olympics». 

Αλλά και μέλη της ομάδας του ανσάμπλ, που μετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, έδωσαν το «παρών», όπως η Ελένη Δόικα και η Ζωή Κοντογιάννη, η οποία δήλωσε: «Η διοργάνωση ενώνει όλον τον κόσμο της γυμναστικής και συνδέει όλα τα είδη της. Είναι μέρες γιορτής, ενώ αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής κ. Σκουτέρη για την πρωτοβουλία του που γίνεται θεσμός». 

Ανάμεσα στους άλλους που παρακολούθησαν τη διοργάνωση ήταν η Κλέλια και η Άννη Πανταζή, ο πρωταθλητής της ενόργανης Νίκος Ηλιόπουλος, οι πρώην ομοσπονδιακές προπονήτριες Ελένη Χρονοπούλου και Τζένη Παπαδοπούλου, ο προπονητής της Βασιλικής Μιλλούση και της Αργυρώ Αφράτη Κώστας Σιούτης, η πρόεδρος του ΓΟΠΦ «Αρμονία» και επί 40 χρόνια «ψυχή» της ρυθμικής, Ελένη Μιχοπούλου. Επίσης και η Νατάσα Παζαϊτη, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, βρέθηκε στο «Γιώργος Στεφανόπουλος» καθώς η κόρη τους  Αλίκη συμμετείχε με την ομάδα του Συλλόγου Ραφήνας.

Η διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στον Πανελλήνιο Σύλλογο προστασίας ενημέρωσης και βοήθειας καρδιοπαθών παιδιών «Η καρδιά του παιδιού».

Read previous post:
Αντιπαράθεση διοίκησης-αντιπολίτευσης για τη συντήρηση των οχημάτων καθαριότητας στον κεντρικό δήμο Θεσ/νικης

    Η συντήρηση και επισκευή του στόλου των οχημάτων καθαριότητας και των μηχανημάτων του δήμου Θεσσαλονίκης, μέσω προκήρυξης διεθνούς ανοιχτού...

Close